Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

PEACOC - Mentorstvo e-poslovanja za gradbena MSP


Vrsta: Erasmus + KA2 -VET
Trajanje: 24  mesecev
Začetek: 1.12.2020- 31.11.2022
Št. projekta: 2020-1-UK01-KA202-079235
Spl.mesto: PEACOC.eu

Novice projekta: 
Bilten št. 1
Prvi projektni članek: Digitalizacija gradnje v Evropi: kako lahko PEACOC pomaga!

Infografika - splošno o projektu
Infografika - spletna poslovna akademija

Koordinator:  CIVIC COMPUTING LIMITED (Združeno kraljestvo)
Partnerji (opis vseh): 
  • IDEC (Grčija)
  • ATERMON B.V. (Nizozemska)
  • ITECONS INSTITUTO DE INVESTIGACAO E DESENVOLVIMENTO TECNOLOGICO PARA A CONSTRUCAO ENERGIA AMBIENTE E SUSTENTABILIDADE (Portugalska)
  • GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE (Slovenija)
  • FyG (Španija)

Partnerstvo obsega 6 organizacij iz 6 držav: Podjetje za razširjanje znanja in izobraževalne tehnologije, 2 ponudnika poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki MSPjem ponujata poslovno podporo in poučevanje s poudarkom na širšem gradbenem sektorju, digitalna agencija, ki razvija spletne aplikacije po meri, 2 organa, ki zastopata MSP iz širši gradbeni sektor. 

Opis iniciative
V širši gradbeni industriji danes e-poslovanje večinoma uporabljajo velika podjetja, manjši podjetja pa v tem sektorju v resnici prezrejo njegov resnični potencial. Naš cilj je razumeti razloge in izboljšati položaj, tako da malim in srednjim podjetjem s širšega gradbenega področja damo priročna orodja za izkoriščanje prednosti e-poslovanja. PEACOC bo razvil program usposabljanja, ki bo obravnaval profil ECVET vodje e-poslovanja v gradbenem sektorju.

Cilji: 
- Oblikovati, razviti, preizkusiti, uvesti in razširjati inovativen okvir usposabljanja za podporo spretnosti gradbenih MSP in usposabljanje posameznikov, ki se želijo zaposliti v gradbenem sektorju v državi EU.
- Razviti gradbeni sektor EU z razvojem profila strokovnjaka za e-poslovanje, ki je sposoben oblikovati strategije e-poslovanja oz. e-poslovanja za sprejetje IKT, da bi razkril potencial številnih storitev, ki so na voljo virtualnemu, brezmejni gradbeni skupnosti s projekti in celo pisarnami na različnih lokacijah.

Rezultati:
GZS ZGIGM sodeluje pripravi v okviru iniciative PEACOC kratkih učnih modulov za samo učenje o e-poslovanju v gradbeništvu. Ti bodo obsegali sledeča področja e-poslovanja in bodo na voljo za brezplačno uporabo poleti 2022:

Mod. 1: Zakaj e-poslovanje v gradbeništvu
Mod. 2: Administracija in HRM
Mod. 3: Vodenje projekta
Mod. 4: Platforme za sodelovanje in izmenjavo
Mod. 5: Int./ Ext. komunikacija: EXTRANET/ INTERNET
Mod. 6: E-trgovina (trgovanje, elektronsko naročanje, izdajanje računov, transakcije, plačila, diagnostika, dražbe, sklepanje pogodb, dostava, informacijske storitve, virtualna tržnica, CRM...)
Mod. 7: E-naročanje
Mod. 8: Upravljanje dobavne verige
Mod. 9: Trženje

OZADJE PROJEKTNEGA PREDLOGA: 
E-commerce in Small Medium Enterprises (SMEs)

    

Projekt je sofinanciran s strani  EU programa Erasmus+.