Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

PEACOC - Mentorstvo e-poslovanja za gradbena MSP


Vrsta: Erasmus + KA2 -VET
Trajanje: 24  mesecev
Začetek: 1.12.2020- 31.11.2022
Št. projekta: 2020-1-UK01-KA202-079235
Spl.mesto: PEACOC.eu
Koordinator:  CIVIC COMPUTING LIMITED

Partnerji: 
AINTEK SYMVOULOI EPICHEIRISEON EFARMOGES YPSILIS TECHNOLOGIAS EKPAIDEFSI ANONYMI ETAIREIA
ATERMON B.V.
FEDERACION VALENCIANA DE EMPRESARIOS DE LA CONSTRUCCION
ITECONS INSTITUTO DE INVESTIGACAO E DESENVOLVIMENTO TECNOLOGICO PARA A CONSTRUCAO ENERGIA AMBIENTE E SUSTENTABILIDADE
GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE

Opis iniciative
V širši gradbeni industriji danes e-poslovanje večinoma uporabljajo velika podjetja, manjši podjetja pa v tem sektorju v resnici prezrejo njegov resnični potencial. Naš cilj je razumeti razloge in izboljšati položaj, tako da malim in srednjim podjetjem s širšega gradbenega področja damo priročna orodja za izkoriščanje prednosti e-poslovanja. PEACOC bo razvil program usposabljanja, ki bo obravnaval profil ECVET vodje e-poslovanja v gradbenem sektorju.

Cilji: 
- Oblikovati, razviti, preizkusiti, uvesti in razširjati inovativen okvir usposabljanja za podporo spretnosti gradbenih MSP in usposabljanje posameznikov, ki se želijo zaposliti v gradbenem sektorju v državi EU.
- Razviti gradbeni sektor EU z razvojem profila strokovnjaka za e-poslovanje, ki je sposoben oblikovati strategije e-poslovanja oz. e-poslovanja za sprejetje IKT, da bi razkril potencial številnih storitev, ki so na voljo virtualnemu, brezmejni gradbeni skupnosti s projekti in celo pisarnami na različnih lokacijah.

Rezultati

Prvi projektni članek: Digitalizacija gradnje v Evropi: kako lahko PEACOC pomaga!

Partnerstvo obsega 6 organizacij iz 6 držav: Podjetje za razširjanje znanja in izobraževalne tehnologije, 2 ponudnika poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki MSP ponujata poslovno podporo in poučevanje s poudarkom na širšem gradbenem sektorju, digitalna agencija, ki razvija spletne aplikacije po meri, 2 družbeni organi, ki zastopata MSP iz širši gradbeni sektor. Več je tudi pridruženih partnerjev iz širšega gradbenega sektorja.

OZADJE PROJEKTNEGA PREDLOGA:

E-commerce in Small Medium Enterprises (SMEs)

    

Projekt je sofinanciran s strani  EU programa Erasmus+.