Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Brezplačen spletni seminar za člane ZUN: Kakšne spremembe prinaša novela Stanovanjskega zakona (SZ-1E)

    ZUN_22062021 Poslovanje z nepremičninami


    Brezplačen spletni seminar za člane ZUN:

    Kakšne spremembe prinaša
    novela Stanovanjskega zakona (SZ-1E)

    v torek, 22. junija 2021, od 13. do 15. ure

    Državni zbor je 26. maja sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona (SZ-1E), ki se začne uporabljati že 1. julija. Najpomembnejše rešitve novele se sicer nanašajo na najemna razmerja in stanovanjsko politiko, precej sprememb pa bo doživelo tudi področje upravljanja večstanovanjskih stavb. 

    Upravniki večstanovanjskih stavb boste spremembe čutili predvsem pri vodenju rezervnih skladov in sprejemanju odločitev o določenih poslov, posebej pa velja opozoriti tudi na večje pristojnosti Stanovanjske inšpekcije.

     

    Na Zbornici za poslovanje z nepremičninami oziroma v Združenju upravnikov nepremičnin svojim članom pomagamo tudi s predstavljanjem zakonskih novosti in sprememb. Na tem področju razpolagamo tudi z ustreznimi znanji in izkušnjami. Še posebej to velja za predmetne spremembe, pri katerih smo z ministrstvom tudi aktivno sodelovali.

     

    V skladu z navedenim smo se odločili ekskluzivno za člane združenja organizirati poseben webinar, na katerem vam bo direktor ZPN, g. Boštjan Udovič, podrobneje predstavil posledice sprememb za panogo in nekatere druge okoliščine, ki bodo vplivale na vsakodnevno opravljanje dejavnosti upravljanja. Hkrati bo dogodek priložnost za izmenjavo dobrih praks in izkušenj posameznih članov.

     

    G. Udovič že zadnjih 6 let osebno sodeluje v prizadevanjih za spremembe Stanovanjskega zakona, še posebej na področju upravljanja, pa tudi pri vseh zakonodajnih postopkih, ki so bili v tem času že zaključeni. Zato vam bo lahko »iz prve roke« predstavil ne le spremembe, ampak tudi razloge zanje in pričakovanja za prihodnje.

     

    Webinar bo brezplačen in ekskluzivno namenjen članom Združenja upravnikov nepremičnin, udeleženci pa bodo po dogodku prejeli tudi potrdila o udeležbi, ki bodo služila tudi kot dokazilo za izpolnjevanje pogoja usposabljanja za potrebe pridobitve certifikata Zaupanja vreden upravnik v letu 2022. Namenjen je predvsem operativnim upravnikom pa tudi vsem ostalim kadrom, katerih delovne naloge bodo vključevale uveljavljanje uvedenih sprememb v praksi.

     

    Za udeležbo na seminarju je obvezna izpolnitev prijavnice.«

    Prijavnica

        Informacije

    Dodatne informacije o dogodku vam bomo posredovali v strokovni službi GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami, po telefonu na številki 01 58 98 240 ali po e-pošti zpn@gzs.si.

    SODNA PRAKSA

    Dimičeva 13 - 1504 Ljubljana - T: (01) 58 98 240 - zpn@gzs.si www.gzs.si/zpn


    Fotogalerija





     

    Arhivi