Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: E-novice ZPN, 05.02.2016


  Aktualno

   

  Strokovni posvet je namenjen predvsem vsem, ki se ukvarjate z dejavnostjo upravljanja z nepremičninami – upravnikom in se pri svojem delu srečujete z delitvijo in obračunom stroškov za toploto v večstanovanjskih stavbah. Prav tako je strokovni posvet namenjen izvajalcem delitve, ki odčitujejo delilnike in delijo stroške za toploto na podlagi pogodbenega razmerja z upravnikom oz. lastniki stavbe, izvajalcem obračuna ter nenazadnje tudi vsem, ki izdelujejo in vgrajujejo merilnike toplote za ogrevanje.

   

  Anketa – kolektivna pogodba

  GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami, kot predstavnik delodajalcev, že od leta 2013 aktivno sodeluje v socialnem dialogu za sklenitev nove kolektivne pogodbe dejavnosti poslovanja z nepremičninami.

  Pogajanja za sklenitev nove kolektivne pogodbe so se prevesila v zaključno fazo. Tudi na podlagi sklepa Upravnega odbora ZPN pričakujemo, da bomo besedilo nove kolektivne pogodbe uskladili v prvem četrtletju letošnjega leta.

   

  Zadnja, in verjetno najpomembnejša, faza socialnega dialoga pa je dogovor o tarifni prilogi kolektivne pogodbe. Ker bi želeli na pogajanjih uporabljati čim bolj aktualne in verodostojne podatke, smo za vas pripravili anketo, s katero bi želeli pridobiti čim več informacij vezanih na vsebino tarifne priloge. Prosimo vas, da si vzamete nekaj minut za izpolnitev ankete, s čimer boste gotovo prispevali pomemben delež h končnemu učinku socialnega dialoga. Predlagamo, da anketo v posameznem podjetju izpolnijo osebe pristojne za obračun oz. izplačevanje plač, saj so nekatera vprašanja precej konkretna in zahtevajo tudi konkretne odgovore.

   

  Anketa je dostopna s klikom na: ANKETA

  Za vaše sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo.

   

  Gradiva v obravnavi 

  Javna razprava o gradbeni in prostorski zakonodaji podaljšana do 19. februarja

  Na podlagi pobud, prejetih s strani Skupnosti občin Slovenije, Združenja občin Slovenije, Združenja mestnih občin Slovenije, Zbornice za arhitekturo in prostor, Ministrstva za infrastrukturo ter nekaterih drugih sodelujočih v dosedanjem poteku javne razprave, Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) podaljšuje javno razpravo o Zakonu o urejanju prostora, Gradbenem zakonu in Zakonu o pooblaščenih arhitektih in inženirjih do petka, 19. februarja 2016.

   

  Več

   

  Priložnost - Sodelovanje pri uvodnikih za sobotno prilogo Deloindom

  GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami že od leta 2012 aktivno sodeluje pri pisanju in objavljanju uvodnikov oz. PR člankov v sobotni prilogi Deloindom časopisa Delo.  Pri tem skušamo na bolj poljuden način obveščati, informirati in poučiti čim širši krog bralcev Dela in jim na ta način približati problematiko poslovanja z nepremičninami, ter hkrati zajeti vsa področja s katerimi se ukvarjamo na ZPN, to je upravljanje z nepremičninami, posredovanje v prometu z nepremičninami, ocenjevanje nepremičnin in dejavnost nepremičninskih skladov.

  Do sedaj smo objavili skupno 139 uvodnikov. Vsi uvodniki so objavljeni na spletni strani: PR članki za prilogo Deloindom.

  Zaznati je, da so uvodniki zelo dobro sprejeti, da jih bere veliko število bralcev Dela, da so v bistvu dosegli svoj namen, to je informiranje državljanov, uporabnikov naših storitev o našem delu in težavah s katerimi se srečujemo.

  Uvodniki so dobra priložnost za člane ZPN  tako za promocijo podjetja kot tudi samega avtorja, zato vabimo vse, ki bi se želeli aktivno vključiti s svojimi prispevki, da se nam javijo, saj bomo za vse avtorje pripravili sestanek z urednikov priloge in se dogovorili o nadaljnjem sodelovanju.

  Vaše prijave pričakujemo do: 10. februarja 2015, na zpn@gzs.si. Za dodatne informacije smo vam na voljo po tel. 01 58 98 240. 

  Statistika

  1. oktobra 2015 je imela Slovenija 2.064.632 prebivalcev ali 1.555 več kot tri mesece prej. Število državljanov Slovenije se je zmanjšalo, število tujih državljanov pa povečalo; njihov delež je dosegel 5,2 %.

   

  Povezava do celotne vsebine novice:

  http://www.stat.si/StatWeb/prikazi-novico?id=5738

   

  Član članu

  S prenovljenimi E-novicami ZPN uvajamo tudi rubriko »ČLAN-ČLANU«, kjer bomo objavili vaše prispevke, obvestila, pohvale, dosežke ipd, zato vas vabimo, da razmislite kaj želite povedati o sebi oz. vašem podjetju in nam to pošljete na
  zpn@gzs.si.

  Priporočamo

  11. februarja 2016, 
  izobraževalno motivacijski seminar za nepremičninske posrednike – ponovno v Sloveniji Gil Li-Ran.

  Vabilo Gil Li-Ran.

  Prijave in informacije: TUKAJ


  S prijaznimi pozdravi

  Fotogalerija