Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Strokovni posvet o najemnem trgu v Republiki Sloveniji


   

               in         

  vabita na  Strokovni posvet o najemnem trgu v Republiki Sloveniji

   v sredo 14. septembra 2016, ob 10.00 uri, 

  v prostorih GZS, Ljubljana, Dimičeva 13, dvorana A

   

  Na GZS-Zbornici za poslovanje z nepremičninami in Slovenskem združenju FIABCI Slovenija po sprejetju Resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu na slovenskem nepremičninske trgu pričakujemo večje povpraševanje po najemnih stanovanjih. Se bodo deleži lastniških stanovanj zmanjšali in se bo s tem posledično povečalo povpraševanje po najemih nepremičnin? V tujini je najemni trg zakonsko urejen, kaj pa pri nas? Predstavili bomo glavne značilnosti dveh anket o najemnem trgu v Sloveniji (Urbanističnega inštituta in Mladinskega sveta Slovenije) in opozorili na najbolj pereče težave bodočih najemnikov z lastniki nepremičnin kot tudi lastnikov nepremičnin z najemniki. Kje so največje napake izvajalcev storitev posredovanja, lastnikov in kje najemnikov? S pomočjo posveta želimo javnosti prenesti strokovna priporočila in smernice nepremičninske stroke za bodočo ureditev najemnega trga pri nas. Zbližali bomo mlade in ostale deležnike ter predstavnike nepremičninskih družb kot izvajalce storitev na najemnem trgu za povečanje medsebojnega zaupanja pri opravljanju in najemanju storitev. Na enem mestu bodo vsi pomembni udeleženci odkrito spregovorili o problemih in rešitvah za oblikovanje dobre prakse najemnega trga v Sloveniji.

  Prepričani smo, da je pravi čas, da se glede navedene problematike izrečeta stroka in javnost ter poenotijo stališča in sprejmejo zaključki, ki bodo resornim ministrstvom v pomoč pri oblikovanju končnih rešitev.

  Strokovni posvet je namenjen vsem udeležencem najemnega trga, lastnikom nepremičnin, najemnikom, mladim, nepremičninskim družbam, nepremičninskim strokovnjakom, predstavnikom ministrstev in lokalnih skupnosti.

  Posvet bo potekal v prostorih GZS, Ljubljana, Dimičeva 13, v dvorani A. Udeleženci imate možnost brezplačno parkirati v garaži GZS in/ali na zunanjem parkirišču GZS, poleg poslovne stavbe CPU.

  Strokovni posvet bosta moderirala Boštjan Udovič, direktor Zbornice za poslovanje z nepremičninami pri GZS, in Jože Podgoršek, predsednik Slovenskega nepremičninskega združenja - FIABCI Slovenija. 

  Osnutek programa

   09.30 – 10.00  Sprejem in prijava udeležencev

  10.00 – 10.10    Uvodni nagovor 

  10.10 – 10.40    Stanovanjski sklad RS  - pomen Resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu za najemni trg v RS

  10.40 – 11.00    Javni stanovanjski sklad MOL - instrumenti stanovanjske politike na lokalnem nivoju

  11.00 – 11.30    Mladinski svet Slovenije in Urbanistični inštitut - rezultati anket o najemnem trgu pri nas

  11.30 – 11.50    Pogled na najemni trg z vidika nepremičninskih posrednikov - Branko Potočnik, predsednik Združenja družb za nepremičninsko posredovanje

  11.50 – 12.10    Mag. Anton Kožar – predstavitev študije o najemnem trgu  Predstavitev statističnih podatkov o najemnem trgu

  12.10 – 12.30    Združenje lastnikov nepremičnin ZLAN – problemi najemnega trga z vidika lastnikov nepremičnin 

  12.30 – 13.00    Odmor

  13.00 – 15.00    Okrogla miza o najemnem trgu

   

  Kotizacija

   Zaradi pomembnosti strokovnega posveta smo sprejeli odločitev o določitvi minimalne kotizacije, ki zagotavlja pokrivanje stroškov izvedbe strokovnega posveta:

   Kotizacija za posameznega udeleženca znaša 30,00€+DDV (36,60 z DDV). DDV se obračunava po splošni 22% stopnji.

   Popusti:

  -        Članski: 

  o   člani GZS-ZPN in Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI imajo 30% popust, (21,00+DDV oz. 25,62 z DDV) 

  o   člani GZS imajo 15% popust (25,50+DDV oz. 31,11 z DDV).

  -        Količinski: Za vsakega nadaljnjega udeleženca iz istega podjetja vam priznamo 20% popusta.

   Popusti se ne izključujejo.

   Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje do ponedeljka 12.09.2016 na TRR GZS: SI56 0292 4001 7841 495; obvezno navedite sklic 2060.

   V primeru, da zaradi nepredvidenih okoliščin kotizacija ne bo pravočasno vplačana, vas prosimo, da na izobraževalni seminar prinesete potrdilo o plačilu kotizacije. Plačilo kotizacije je pogoj za udeležbo na seminarju. Po dogodku vam bomo izstavili račun. .

   

  Prijave in dodatne informacije

   

  Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma do 12.09.2016 z:

  -       elektronsko prijavnico .


  Za dodatna informacije se obrnite na strokovno službo GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami (Vida Logar), po tel. 01/58-98-240, ali e-pošti: zpn@gzs.si

   


  Vljudno vabljeni.

   

  Fotogalerija

   

  Arhivi