Zapri

PEACOC - Mentorstvo e-poslovanja za gradbena MSP


Vrsta: Erasmus + KA2 -VET
Trajanje: 24  mesecev
Začetek: 1.12.2020- 31.11.2022
Št. projekta: 2020-1-UK01-KA202-079235
Spletno mesto projekta: PEACOC.eu 

Zaključna konferenca projekta - 24-25. oktober 2022. Več informacij bo znanih kmalu. 


Novice projekta: 
Bilten št. 1

Infografika - splošno o projektu
Infografika - spletna poslovna akademija

Opis iniciative
V širši gradbeni industriji danes e-poslovanje večinoma uporabljajo velika podjetja, manjši podjetja pa v tem sektorju v resnici prezrejo njegov resnični potencial. Naš cilj je razumeti razloge in izboljšati položaj, tako da malim in srednjim podjetjem s širšega gradbenega področja damo priročna orodja za izkoriščanje prednosti e-poslovanja. PEACOC bo razvil program usposabljanja, ki bo obravnaval profil ECVET vodje e-poslovanja v gradbenem sektorju.

Cilji: 

  • Oblikovati, razviti, preizkusiti, uvesti in razširjati inovativen okvir usposabljanja za podporo spretnosti gradbenih MSP in usposabljanje posameznikov, ki se želijo zaposliti v gradbenem sektorju v državi EU.
  • Razviti gradbeni sektor EU z razvojem profila strokovnjaka za e-poslovanje, ki je sposoben oblikovati strategije e-poslovanja oz. e-poslovanja za sprejetje IKT, da bi razkril potencial številnih storitev, ki so na voljo virtualnemu, brezmejni gradbeni skupnosti s projekti in celo pisarnami na različnih lokacijah.

Rezultati:
GZS ZGIGM sodeluje pripravi v okviru iniciative PEACOC kratkih učnih modulov za samo učenje o e-poslovanju v gradbeništvu. Moduli bodo obsegali sledeča področja e-poslovanja in bodo na voljo za brezplačno uporabo poleti 2022:


Če želite dobiti prilagojeno strategijo, kliknite tukaj


OZADJE PROJEKTNEGA PREDLOGA: 
E-commerce in Small Medium Enterprises (SMEs)

Koordinator:  CIVIC COMPUTING LIMITED (Združeno kraljestvo)
Partnerji (opis vseh): 

  • IDEC (Grčija)
  • ATERMON B.V. (Nizozemska)
  • ITECONS INSTITUTO DE INVESTIGACAO E DESENVOLVIMENTO TECNOLOGICO PARA A CONSTRUCAO ENERGIA AMBIENTE E SUSTENTABILIDADE (Portugalska)
  • GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE (Slovenija)
  • FyG (Španija)

Partnerstvo obsega 6 organizacij iz 6 držav: Podjetje za razširjanje znanja in izobraževalne tehnologije, 2 ponudnika poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki MSPjem ponujata poslovno podporo in poučevanje s poudarkom na širšem gradbenem sektorju, digitalna agencija, ki razvija spletne aplikacije po meri, 2 organa, ki zastopata MSP iz širši gradbeni sektor. 

    

Projekt je sofinanciran s strani  EU programa Erasmus+.