Združenje kovinske industrije

Novice


Posvet Avtomatizacija strege in montaže 2021/2022 – ASM '21/22

Posvet Avtomatizacija strege in montaže 2021/2022 – ASM '21/22

 

Na GZS v Ljubljani je 11. maja potekal tradicionalni, že osemnajsti strokovni posvet na temo Avtomatizacija strege in montaže 2021/2022 – ASM '21/22. Posvet, ki je najpomembnejši dogodek v Sloveniji s področja strege in montaže, je organiziral Laboratorij za strego, montažo in pnevmatiko (LASIM) Fakultete za strojništvo, Univerza v Ljubljani, soorganizatorja dogodka pa sta bila Gospodarska zbornica Slovenije ter Kompetenčni center za sodobne tehnologije vodenja – Zavod KC STV.

Glede na zdravstvene razmere in razmere v gospodarstvu ter družbi nasploh je bil posvet zelo dobro obiskan, saj se ga je udeležilo preko 130 udeležencev iz kar 51 podjetij, iz sedmih raziskovalnih in izobraževalnih inštitucij ter iz štirih medijev. Dober in raznovrsten obisk kaže na izredno zanimanje za ta dogodek in predvsem na pomembnost področja avtomatizacije strege in montaže v gospodarstvu. Za posvet ASM danes že kar velja, da je postal dogodek, na katerem enostavno moraš biti prisoten, če deluješ na področju strege in montaže.

Na posvetu so se predstavila številna podjetja s svojimi dosežki, tehnološkimi rešitvami in novostmi. Mnoge rešitve, ki so bile prikazane, so plod lastnega razvoja podjetij in inovativnosti njihovih inženirjev in bodo prav gotovo marsikomu pripomogle pri rešitvi njegovih problemov in dilem, s katerimi se srečuje v vsakodnevni praksi. Predavatelji na posvetu so izhajali iz sledečih organizacij: Zavod KC STV, GZS – Združenje kovinske industrije, GZS – Zbornica elektronske in elektroindustrije, Yaskawa Ristro, d. o. o., ABB, d. o. o., Fanuc Adria, d. o. o., DAX. d. o. o., Miel, d. o. o., Renault Group – Revoz Novo Mesto, IMP Armature, d. o. o., Laboratorij LASIM – Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo, INTERNET INSTITUT d. o. o., ControlTech d. o. o., Adria Dom d. o. o., Riko, d. o. o., Ptica – zavod, Olma d. o. o., Yaskawa Europe Robotics d. o. o. ter HYPEX, d. o. o.

Organizator je skupaj z avtorji iz različnih podjetij pripravil izredno zanimivo srečanje, ki ga je podprlo več ustanov, podjetij in medijev. Med njimi naj posebej omenimo generalnega pokrovitelja Yaskawa Slovenija d. o. o., ki spada v globalni koncern Yaskawa Electric Corporation, ki je kot koncern v svetovnem merilu dobro prepoznaven in je vodilni svetovni proizvajalec na področjih robotike in sistemov za avtomatizacijo.

Na razstavnem prostoru pred konferenčno dvorano so imela podjetja možnost predstavitve svoje dejavnosti s publikacijami, demonstracijskimi paneli ali preko dveh večjih promocijskih zaslonov. Posvet ASM '21/22 je bil torej enkratna priložnost za predstavitev novosti in naprednih pristopov, prav tako pa za srečanje strokovnjakov s področja avtomatizacije ter danes vse pomembnejše digitalizacije in za medsebojno izmenjavo mnenj ter izkušenj.

Vsem udeležencem se za obisk in sodelovanje na ASM '21/22 najlepše zahvaljujemo in vse zainteresirane vabimo, da se nam kot soorganizatorji ali udeleženci pridružijo na naslednjem posvetu ASM, ki ga načrtujemo v začetku decembra 2023.

Več utrinkov s posveta ASM '21/22 je dostopnih na spletni strani posveta www.posvet-asm.si.

Pripravil Dr. Mihael Debevec, OO ASM '21/22 in UL, FS, LASIM ;  Avtor slik Miha Pipan, LASIM.

Novico pripravila in objavila: strokovna služba ZKovI

Fotogalerija