Združenje kovinske industrije

Novice


Arhiv: Posvet ASM '23!

V torek, 6. decembra, je na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani potekal že 19. strokovni posvet »Avtomatizacija strege in montaže ASM '23«! Dogodek organiziran s strani laboratorija LASIM (Fakulteta za strojništvo, Univerza v Ljubljani) in soorganizatorjev GZS – Združenje kovinske industrije ter Zavoda KC STV, je ponovno privabil več kot 130 udeležencev iz 47 podjetij ter raziskovalnih in izobraževalnih inštitucij.

Kljub trenutnim negotovim poslovnim razmeram je bil posvet odlično obiskan, kar kaže na izjemno zanimanje za avtomatizacijo strege in montaže v gospodarstvu. Veliko priznanje gre vsem gostujočim podjetjem in predavateljem, ki so delili svoje najnovejše dosežke, tehnološke rešitve ter inovacije.

Na posvetu je svoj pečat pustilo tudi Združenje kovinske industrije. Direktorica združenja, mag. Janja Petkovšek, je po uvodnem nagovoru udeležencem posveta skozi poslovni indeks kovinarjev (Kovindeks) predstavila poslovno vzdušje slovenskih kovinarskih podjetij primerjalno z evropskimi in globalnimi proizvodnimi indeksi nabavnih menedžerjev (PMI). Aktualna slika ne vliva pretiranega optimizma, saj se podjetja še naprej ukvarjajo s krčenjem proizvodnje ter upadom novih naročil. Tudi napovedi za naslednje leto med kovinarji niso najbolj optimistične, saj se na nekaterih segmentih soočajo z globoko krizo zmanjšanja povpraševanja, hkrati pa jih skrbijo naraščajoči stroški storitev in negotove geopolitične razmere. Navkljub vsemu pa ostajajo zavezani premagovanju izzivov in ohranjanju konkurenčnosti.

Tudi razstavni prostor je bil odlična priložnost za predstavitev marsikatere novosti, medtem ko je posvet nudil edinstveno priložnost za srečanje in izmenjavo mnenj ter izkušenj med strokovnjaki na področju avtomatizacije in digitalizacije.

Vsem udeležencem še enkrat iskrena hvala za obisk in aktivno sodelovanje na ASM '23!

Z velikim veseljem pa vas vabimo k sodelovanju na naslednjem Posvetu ASM, ki je  načrtovan v letu 2024.

 

Skupaj gradimo prihodnost avtomatizacije in digitalizacije! 🌐🛠

 

#ASM23 #Avtomatizacija #StregaMontaza #Inovacije #GZS #LASIM #Digiteh #ASM24ComingSoon


Pripravili: 

Dr. Mihael Debevec, OO ASM '23 in UL, FS, LASIM
 - 
strokovna služba ZKovI

Fotogalerija

Fotogalerija