Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Poročilo z okrogle miza o Zakonu o odpisu dolgov, 26.08.2015

  Poročilo z okrogle mize o Zakonu o odpisu dolgov (ZPIUOD)

   

   V sredo 26. avgusta so se na GZS-Zbornici za poslovanje z nepremičninami sestali člani Združenja upravnikov nepremičnin (ZUN) in razpravljali o Zakonu o pogojih za izvedbo ukrepa odpusta dolgov (ZPIUOD), ki je stopil v veljavo 1. avgusta letos.

   Člani ZUN so z vsebino zakona dobro seznanjeni, saj so že v fazi priprave zakona  sodelovali s pristojnim Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Akcijo Vlade RS za ublažitev socialnih stisk nekaterih državljanov in družin pozdravljajo. Nekateri člani ZUN so že sklenili sporazum o izvedbi odpusta dolgov z ministrstvom, drugi se o tem še odločajo.

   Upravniki se že leta srečujejo z neplačevanjem položnic in se vsakodnevno ukvarjajo z izterjavo dolgov tako za upravljanje kot tudi za ostale stroške (elektrika, ogrevanje, voda, smeti, ipd). Zato težko ocenijo, kakšno bo število dolžnikov, ki izpolnjujejo pogoje za odpis skladno z zakonom. V tem trenutku tudi še ni mogoče podati konkretne ocene vpliva zakona na reševanje socialnih stisk. Povsem nejasno je, koliko vlog bodo upravniki prejeli, koliko bo upravičencev v skladu z zakonom ter kakšni bodo končni zneski odpusta dolga, ki bodo vplivali na poslovanje upravnikov.

   
  Dejan Papež
  Direktor

  Pripete datoteke

  Fotogalerija