Zbornica računovodskih servisov

14. Kongres računovodskih servisov v besedi in sliki


14. Kongres računovodskih servisov je potekal 9. in 10. oktobra 2012 ponovno v Kongresnem centru Portus, Hotel Slovenija v Portorožu.


Skupno se je v Kongresnem centru Portus zbralo 189 udeležencev tradicionalnega kongresa.

 

Udeležence kongresa je najprej pozdravil predsednik Zbornice računovodskih servisov, gospod Aleksander Štefanac. V svojem govoru je poudaril: »V ZRS ugotavljamo, da servisi, ki so bolje organizirani, posledice krize čutijo bistveno manj kot tisti, ki niso sposobni hitrih prilagoditev. Tako kot je gospodarska kriza prisilila podjetja in družbe, da optimizirajo stroške in procese, dvignejo produktivnost ter poskrbijo za večjo finančno učinkovitost, storite to tudi vi. Najprej zase in potem boste lahko pomagali tudi vašim strankam. Razmišljajte za svoje stranke, dodajajte nove storitve kot je finančno svetovanje ali finančno spremljanje projektov, redno informirajte in izobražujte svoje stranke ter tako širite sodelovanje s svojimi strankami. Cenili bodo ne samo celovitost vaše storitve, ampak tudi vašo pripravljenost pomagati. Če se borite za svoje stranke, se borite za slovensko gospodarstvo, se borite zase.«.

Nato je udeležence kongresa nagovoril mag. Samo Hribar Milič,predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, ki je čestital vodstvu Zbornice računovodskih servisov za odlično udeležbo na kongresu in aktualen program. Dodal je še: »V Sloveniji imamo težave, ki jih zmoremo preseči.«

Za nemoten potek Kongresa je skrbelo delovno predsedstvo pod vodstvom gospe Ksenije Prosen.

Strokovni del Kongresa je začela gospa mag. Tamara Prezelj,generalna direktorica Direktorata za sistem davčnih, carinskih in drugih javnih prihodkov na Ministrstvu za finance, ki je predstavila Paket sprememb davčne zakonodaje 2012/2013.

Sledilo je predavanje mag. Tatjane Jovanović, ki je proučila, ali in komu je predlagani način pavšalne obdavčitve malih podjetij lahko koristen.

Nadaljevali smo z aktualno temo gospe Sonje Šmuc iz Združenja manager »Je etika v poslu res poniknila?«.

Aktivnosti Davčne uprave RS na področju ugotavljanja izvora premoženja je predstavil gospod Uroš Grošelj iz Generalnega davčnega urada, DURS.

 

Po kosilu smo nadaljevali s tremi vzporednimi delavnicami.

V prvi delavnici je mag. Dejan Petkovič predaval o obdavčitvi transakcij z nepremičninami.

 

O e-računih za hitrejše in cenejše poslovanje je spregovoril gospod Matic Grobelšek iz Halcom d.d.

Na delavnici o poslovanju z davčno ugodnimi območji je predaval mag. Ivan Simič.

Skozi večerni del nas je popeljala moderatorka Sanda Jerman.

Najprej se je Aleksander Štefanac, predsednik ZRS, zahvalili sponzorjem, brez katerih ne uspeli izvesti dogodka v takšnem obsegu.

Sledila je podelitev priznanj finalistom izbora Naj računovodski servis 2012 v treh kategorijah:

  • Za kategorijo MALI računovodskim servisom: Karmen d.o.o., MDS Jovanović & Javernik d.o.o. in Računovodski servis Prina d.o.o.

  • Za kategorijo SREDNJI računovodskim servisom: APO vizija d.o.o., Replika d.o.o. in Sun Gornja Radgona d.o.o.

  • Za kategorijo VELIKI računovodskim servisom: FINEA nucleus d.o.o., Registrator d.o.o. in Vizija računovodstvo d.d.

Med finalisti je sledilo žrebanje teambuildinga ali krajša motivacijska delavnica, ki jo je podarila gospa Alenka Maher iz Kadrovski inženiring, KI d.o.o.


Sledila je svečana podelitev priznanj Naj računovodski servis 2012:

  • v kategoriji MALI: Karmen d.o.o.
  • v kategoriji SREDNJI: Replika d.o.o.
  • v kategoriji VELIKI: Registrator d.o.o.

Iz rok Sama Hribar Miliča, predsednika GZS so nagrajenci prejeli poslovne telefone Blackberry od Si.mobil d.d., sponzorja nagrad zmagovalcev izbora Naj računovodski servis 2012. Dodatno so prejeli plaketo in kipec Zbornice računovodskih servisov.

Za zaključek so nagrajenci razrezali torto 14. Kongresa računovodskih servisov.

Nato je prizorišče zavzela odlična glasbena skupina Odiseja, ki je udeležence držala v plesnih ritmih do jutranjih ur.

Drugi kongresni dan smo začeli s prispevkom gospe Barbare Guzine, ki nam je predstavila pomembnejše davčne vidike izplačil nerezidentom – pravnim osebam.

Udeleženci so se z mag. Damijanom Špesom seznanili z opredelitvijo kraja dobave blaga - verižnimi posli.

Sledila je predstavitev diamantnega sponzorja, podjetja Andersen d.o.o. (programa Birokrat za vodenje poslovanja podjetij kot tudi samostojnih podjetnikov, društev in javnih zavodov).

Dr. Živko Bergant jeudeležencem spregovorilo vlogi vodje računovodskega servisa s poslovodnega vidika.

Po kosilu smo druženje zaključili s predavanjem Saše Einsiedler. Seznanila nas je, kako dosegati zastavljene cilje, saj je vsakdo lahko svoj coach.

Zaključno besedo kongresa je imel Aleksander Štefanac, predsednik ZRS, ki je izpostavil, da je bil to eden najuspešnejših kongresov doslej.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem letošnjega kongresa. Hvala lepa predavateljem, ki so s svojimi strokovnimi prispevki dopolnili naše znanje. Hvala gospe Sandi Jerman za moderatorstvo večernega dela in glasbeni skupini Odiseja, ki so poskrbeli za razgibavanje po celodnevnem sedenju.

In nenazadnje, hvala sponzorjem, ki so omogočili naš 14. Kongres in popestrili obkongresno dogajanje pred dvorano Colombo (našteti so po abecednem vrstnem redu):

Diamantni sponzor:

Platinasti sponzor:

Zlati sponzorji:

Srebrni sponzorji:

Bronasti sponzorji:

Sponzor nagrad zmagovalcev izbora Naj računovodski servis 2012

Pokrovitelj nagrade izžrebanega finalista izbora Naj računovodski servis 2012


Na svidenje na 15. Kongresu računovodskih servisov!
 

Foto: Sandi Podreka 


Avtor: Zbornica računovodskih servisov