Zbornica računovodskih servisov

Sporočilo za medije: Znani finalisti izbora Naj računovodski servisi 2014


 SPOROČILO ZA MEDIJE

Znani finalisti izbora Naj računovodski servis 2014

Ljubljana, 11. septembra 2014 - Zbornica računovodskih servisov (ZRS) tudi letos - že sedmo leto zapored - za člane zbornice organizira izbor Naj računovodski servis. Strokovna komisija je izbrala devet finalistov v treh kategorijah, ki se bodo potegovali za naslov Naj računovodski servis 2014. Zmagovalci v posamezni kategoriji (mali, srednji, veliki računovodski servisi) bodi znani 9. oktobra na 16. Kongresu izvajalcev računovodskih storitev v Laškem.

»Izbor za najboljši računovodski servis je ob letnem Longresu izvajalcev računovodskih storitev osrednja aktivnost naše zbornice, ki nam pomaga vzpostavljati standarde kakovosti v naši dejavnosti. Hkrati je to za nas priložnost, da podjetnike in širšo javnost opozorimo na pomen kakovostno opravljenih računovodskih storitev,« je ob izboru finalistov dejal AleksanderŠtefanac, predsednik ZRS. »Zato je ena od osrednjih nalog zbornice tudi doseči ustrezno ureditev računovodske dejavnosti s pomočjo slovenskega standarda računovodskih servisov, saj so pogoji, pod katerimi lahko v tem trenutku posameznik odpre računovodski servis, preohlapni.«

Finalisti v kategoriji MALI (do vključno štirje zaposleni) so računovodski servisi AlfaMirgal d.o.o., Ljubljana, FIPOS računovodske storitve in svetovanje d.o.o., Koper in Karmen d.o.o., Lukovica. V kategoriji SREDNJI (od pet do devet zaposlenih) so se v finalni krog uvrstili Dafin d.o.o., Ribnica, First Murska Sobota d.o.o., Murska Sobota in SUN Gornja Radgona d.o.o., Gornja Radgona. V kategoriji VELIKI (deset in več zaposlenih) pa se bodo za naslov najboljšega računovodskega servisa potegovali Biro bonus d.o.o., Ljubljana, Računovodski servis Zeus d.o.o., Ljubljana in Truden & Truden - R d.o.o., Ljubljana.

Strokovna komisija je pri izboru finalistov upoštevala njihovo strokovnost, strukturo in raznolikost strank, finančne kazalnike, ravnanje s človeškimi viri, izobraževanje zaposlenih, raven skrbništva do strank, napredek v minulem letu, napredno uporabo informacijske tehnologije in družbeno odgovornost računovodskega servisa. Andreja Bajuk Marušič je tudi obiskala vse prijavljene na sedežu podjetja in preverila njihovo strokovnost.

Strokovno komisijo sestavljajo Andreja Bajuk Mušič, revizorka, Sašo Berger, predsednik uprave S&T Slovenija in predstavnik Združenja Manager, Miha Mihič, direktor področja Upravljanje s financami pri Sberbank d.d., predsednik Odbora za računovodstvo v okviru Združenja bank Slovenije – predstavnik Združenja bank Slovenije, mag. Marjan Širaj, vodja Sektorja za statistiko in informiranje, AJPES, in Ksenija Špiler Božič, BB Svetovanje d.o.o., kadrovska strateginja, mentorica, coach in trenerka.

Finaliste iz kategorij srednji in veliki računovodski servisi pa bo obiskala kadrovska strokovnjakinja Ksenija Špiler Božič, ki bo ocenjevala organizacijsko klimo v podjetju in upravljanje s človeškimi viri.

Strokovna komisija bo ob koncu izbora opravila še poglobljen predstavitveni razgovor s finalisti. Na podlagi predstavitve finalista, poročil in zbranih podatkov na sedežu podjetja bo strokovna komisija izbrala najboljši računovodski servis za leto 2014 v posamezni kategoriji.

Več informacij o izboru Naj računovodski servis 2014 na https://najrs.gzs.si

Kontakt za medije:
Zbornica računovodskih servisov
tel.: 01 5898 316
e-pošta: zrs@gzs.si