Zbornica računovodskih servisov

Sporočilo za medije: Znani letošnji najboljši računovodski servisi


Laško, 11. oktobra 2013 – Zbornica računovodskih servisov (ZRS) je na včerajšnji večerni slovesnosti na 15. Kongresu računovodskih servisov v Laškem razglasila najboljše računovodske servise za leto 2013. V kategoriji malih računovodskih servisov je ponovno zmagal računovodski servis Karmen d.o.o. iz Lukovice. Med srednje velikimi računovodskimi servisi je bil najboljši računovodski servis FIRST, Murska Sobota d.o.o. Naslov najboljšega med velikimi računovodskimi servisi pa je pripadel računovodskemu servisu Truden & Truden - R d.o.o. iz Ljubljane.

ZRS je za člane zbornice letos že šestič organizirala izbor Naj računovodski servis. Strokovna komisija je pri izboru zmagovalcev upoštevala kriterije strokovnosti, strukture in raznolikosti strank, finančne kazalnike, ravnanje s človeškimi viri, izobraževanje zaposlenih, napredno uporabo informacijske tehnologije in družbeno odgovornost računovodskega servisa. Člani komisije so s finalisti opravili še poglobljen predstavitveni razgovor.

Strokovno komisijo so sestavljali Andreja Bajuk Mušič, revizorka, Sašo Berger, predsednik uprave S&T Slovenija in predstavnik Združenja Manager, Aleš Kavčič, direktor Poslovnega centra Hypo Alpe Adria d.d. v Novi Gorici, mag. Marjan Širaj, vodja Sektorja za statistiko in informiranje, AJPES, in Ksenija Špiler Božič, BB Svetovanje d.o.o., kadrovska strateginja, mentorica, coach in trenerka. Strokovna komisija bo Ob koncu izbora

»Dejavnost računovodskih servisov v tem trenutku ni ustrezno urejena, zato je eden od ključnih ciljev delovanja zbornice njena ureditev. Nagrada za najboljši računovodski servis je pomembno orodje, ki nam pomaga vzpostavljati standarde kakovosti v naši dejavnosti. Za računovodske servise pomeni nagrada potrditev za visoko kakovostno storitev in ne nazadnje tudi konkurenčno prednost na trgu,« je ob podelitvi nagrad Naj računovodski servis 2013 dejal Aleksander Štefanac, predsednik ZRS.

Več informacij o izboru Naj računovodski servis 2013 na http://najrs.gzs.si/slo/

Kontakt za medije:
Zbornica računovodskih servisov
Tel.: 01 5898 316
e-pošta: zrs@gzs.si
 


Avtor: Zbornica računovodskih servisov