Zbornica računovodskih servisov

Sporočilo za medije: 15. Kongres računovodskih servisov


Laško, 10. oktober 2013 – Od 10. oktobra do 11. oktobra poteka v Laškem 15. Kongres računovodskih servisov v organizaciji GZS - Zbornice računovodskih servisov. Zbornica je na kongres povabila govorce iz različnih aktualnih področij za računovodske servise. Na kongresu so se dotaknili delovno pravne zakonodaje, transfernih cen, orodij, ki jih imamo na voljo v boju proti plačilni nedisciplini, davku na dodano vrednost, arhiviranju računovodske dokumentacije, kadrovskih temah, promocije zdravja na delovnem mestu in poslovnemu protokolu. Zbrane na kongresu je nagovoril predsednik zbornice gospod Aleksander Štefanac, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije gospod Samo Hribar Milič in generalna direktorica Davčne uprave RS gospa Jana Ahčin.

Predsednik Zbornice računovodskih servisov, gospod Aleksander Štefanac, je v svojem govoru izpostavil, da je zbornica v zadnjem času ambasador širitve pomena kakovostnega in odgovornega računovodskega servisa.

Gospod Samo Hribar Milič je najprej zbornici čestital k 15. obletnici kongresa. V svojem pogledu na trenutno stanje gospodarstva v državi je poudaril, da lahko z takojšnjim izvajanjem aktivnosti na področju razvojnih spodbud, privatizacije in reševanju bančnega sistema že v naslednjem letu zaznamo pozitivno gospodarsko rast.

Generalna direktorica Davčne uprave republike Slovenije gospa Jana Ahčin je v svojem nagovoru povedala, da je eden od njenih ciljev tudi aktivno sodelovanje z združenji, ki se ukvarjajo z večjimi skupinami davčnih zavezancev. Nadalje je gospa Jana Ahčin povedala: "Sodelovanje DURS s člani Zbornice računovodskih servisov je izredno pomembno in zavzemala se bom, da bo to sodelovanje intenzivno in aktivno."
V svojem nagovoru se je dotaknila tudi dveh trenutno aktualnih tem - boja proti sivi ekonomiji in davka na nepremičnine. Zbrane na kongresu je pozvala, da svoje stranke opozarjajo na potencialne nepravilnosti in tudi napovedala dodatne kontrole računovodskih servisov, ki bodo namenjene na opozarjanje na napake pri delu računovodskih servisov.


Kontakt za medije:
Zbornica računovodskih servisov
Tel.: 01 5898 316
e-pošta: zrs@gzs.si
 


Avtor: Zbornica računovodskih servisov