Zbornica računovodskih servisov

Sporočilo za medije: Znani finalisti izbora Naj računovodski servisi 2013


Ljubljana, 23. septembra 2013 - Zbornica računovodskih servisov (ZRS) tudi letos - že šesto leto zapored - za člane zbornice organizira izbor Naj računovodski servis. Strokovna komisija je izbrala devet finalistov v treh kategorijah, ki se bodo potegovali za naslov Naj računovodski servis 2013. Zmagovalci v posamezni kategoriji (mali, srednji, veliki računovodski servisi) bodi znani 10. oktobra na 15. Kongresu računovodskih servisov v Laškem.

»Izbor za najboljši računovodski servis je ob letnem kongresu računovodskih servisov osrednja aktivnost naše zbornice, ki nam pomaga vzpostavljati standarde kakovosti v naši dejavnosti. Hkrati je to za nas priložnost, da podjetnike in širšo javnost opozorimo na pomen kakovostno opravljenih računovodskih storitev,« je ob izboru finalistov dejal AleksanderŠtefanac, predsednik ZRS. »Zato je ena od osrednjih nalog zbornice tudi doseči ustrezno ureditev računovodske dejavnosti s pomočjo slovenskega standarda računovodskih servisov, saj so pogoji, pod katerimi lahko v tem trenutku posameznik odpre računovodski servis, preohlapni.«

Finalisti v kategoriji MALI (do vključno štirje zaposleni) so računovodski servisi AlfaMirgal d.o.o., Ljubljana, BEMI-G d.o.o., Ljubljana, in Karmen d.o.o., Lukovica. V kategoriji SREDNJI (od pet do devet zaposlenih) so se v finalni krog uvrstili First Murska Sobota d.o.o., Murska Sobota, Moj računovodja d.o.o., Ljubljana, in Replika d.o.o., Ljubljana. V kategoriji VELIKI (deset in več zaposlenih) pa se bodo za naslov najboljšega računovodskega servisa potegovali Fiposor d.o.o., Ormož, Konto d.o.o., Ljubljana, in Truden & Truden - R d.o.o., Ljubljana.

Strokovna komisija je pri izboru finalistov upoštevala njihovo strokovnost, strukturo in raznolikost strank, finančne kazalnike, ravnanje s človeškimi viri, izobraževanje zaposlenih, raven skrbništva do strank, napredek v minulem letu, napredno uporabo informacijske tehnologije in družbeno odgovornost računovodskega servisa.

Strokovno komisijo sestavljajo Andreja Bajuk Mušič, revizorka, Sašo Berger, predsednik uprave S&T Slovenija in predstavnik Združenja Manager, Aleš Kavčič, direktor Poslovnega centra Hypo Alpe Adria d.d. v Novi Gorici, mag. Marjan Širaj, vodja Sektorja za statistiko in informiranje, AJPES, in Ksenija Špiler Božič, BB Svetovanje d.o.o., kadrovska strateginja, mentorica, coach in trenerka.

V nadaljevanju izbora bo Andreja Bajuk Marušič obiskala vse finaliste na sedežu podjetja in preverila njihovo delo. Finaliste iz kategorij srednji in veliki računovodski serviso pa bo obiskala kadrovska strokovnjakinja Ksenija Špiler Božič, ki bo ocenjevala organizacijsko klimo v podjetju in upravljanje s človeškimi viri.

Strokovna komisija bo ob koncu izbora opravila še poglobljen predstavitveni razgovor s finalisti. Na podlagi predstavitve finalista, poročil in zbranih podatkov na sedežu podjetja bo strokovna komisija izbrala najboljši računovodski servis za leto 2013 v posamezni kategoriji.

Več informacij o izboru Naj računovodski servis 2013 na https://najrs.gzs.si

Kontakt za medije:
Zbornica računovodskih servisov
tel.: 01 5898 316
e-pošta: zrs@gzs.si