Zbornica računovodskih servisov

Vabilo medijem: 12. Kongres računovodskih servisov, 08.10.2010


 Ljubljana, 08.10.2010

Vabimo vas na
12. Kongres računovodskih servisov
ki bo potekal dne 14. in 15. oktobra 2010
v Hotelu Slovenija v Portorožu, v kongresnem centru Portus.

Kongres računovodskih servisov je osrednji letni dogodek GZS-Zbornice računovodskih servisov in je namenjen predstavitvi najaktualnejših tem s področij, ki neposredno vplivajo na opravljanje dejavnosti računovodskih servisov.

Tudi letos smo za kongres pripravili zanimive in predvsem aktualne teme – predvsem gre za novosti na področju zakonodaje:

 • Predlog sprememb SRS 21 in SRS 22
  Iz prve roke bomo zvedeli vse o predlogu sprememb SRS 21 (Knjigovodske listine) in SRS 22 (Poslovne knjige)
   
 • Odlog in obročno odplačevanje davčne obveznosti ter predvidene spremembe
  Od strokovnjakov iz Davčne uprave RS bomo zvedeli, na kaj je potrebno biti še posebej pozoren pri vlogi za odlog in obročno odplačevanje davčne obveznosti, kar je še posebej pomembno v današnjih kriznih časih; predstavljene bodo tudi predvidene spremembe v zvezi s pogoji za obročno odplačilo in odlog davčne obveznosti
   
 • Spremljanje in zagotavljanje kapitalske ustreznosti družbe in vloga računovodstva
  Na kongres smo letos povabili tudi predstavnike dveh ministrstev, ki bodo predstavili sprejete in predvidene novosti v davčni zakonodaji, Zakon o malem delu in spremembe Zakona o invalidskem in pokojninskem zavarovanju.

S predstavnico DURS bomo izmenjali izkušnje o sodelovanju med računovodskimi servisi in davčno upravo, saj za davčno upravo računovodski servisi predstavljajo pomembno povezavo z davčnimi zavezanci. Opozorili bodo udeležence na sistemske napake, ki jih DURS zaznava pri računovodskih servisih (napake, ki se pojavljajo zaradi neustrezne komunikacije z naročniki, na eni strani in z DURS na drugi strani).

Za lažje premagovanje vsak dan bolj zahtevnih in obsežnih nalog smo organizirali tudi predavanje o poteh do sebe, o temeljnih načelih samomotivacije in osebne odgovornosti.

Organizirane bodo tudi tri izbirne delavnice:

 • Delavnica 1: Vloga računovodskega servisa pri sprejemanju in spreminjanju računovodskih usmeritev
 • Delavnica 2: Spremljanje zalog materiala v računovodskem servisu
 • Delavnica 3: Pravica do odbitka DDV pri obrnjenem davčnem bremenu

V okviru kongresa bomo razglasili tudi Naj računovodske servise 2010 v kategorijah mali, srednji in veliki

Vljudno vabljeni!

Polonca Podgoršek                                                                                        Aleksander Štefanac
direktorica ZRS                                                                                                predsednik ZRS