Zbornica računovodskih servisov

Izbran je Naj računovodski servis za leto 2008


Združenje računovodskih servisov podelilo priznanje podjetju SOVA d.o.o.

Ljubljana, 17. oktober 2008 – Združenje računovodskih servisov je včeraj na slavnostni podelitvi na 10. Kongresu računovodskih servisov, v Kongresnem centru Portus v Hotelu Slovenija v Portorožu, podelilo podjetju SOVA d.o.o. priznanje za Naj računovodski servis za leto 2008. Združenje, ki že dvanajst let aktivno deluje v okviru GZS, je letos prvič organiziralo izbor Naj računovodskega servisa z namenom prispevati k dvigu kakovosti storitev računovodskih servisov v Sloveniji.

Po napornem ocenjevanju je strokovna komisija izbrala za Naj računovodski servis za leto 2008 podjetje SOVA d.o.o.. Podjetje je včeraj na slavnostni podelitvi na 10. Kongresu računovodskih servisov v Portorožu prejelo od predsednika Združenja, Aleksandra Štefanca, plaketo in priznanje. Računovodski servis SOVA d.o.o., ustanovljen  leta 1989, odlikuje bogata in uspešna zgodovina, lasten razvoj računovodskega informacijskega programa, strokovna neoporečnost, zadovoljne stranke, izobraženost in zavzetost zaposlenih ter izvajanje najcelovitejših, najzahtevnejših in raznovrstnih računovodskih storitev.

Ocenjevanje in izbiro Naj računovodskega servisa je izvedla neodvisna komisija, ki so jo sestavljali priznani strokovnjaki:

  • prof.dr. Marko Hočevar, redni profesor Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, 
  • Niko Mejaš, O.K. Consulting d.o.o., 
  • Marija Ravnik, Inštitut za računovodstvo, 
  • Maja Bohorič, članica Upravnega odbora Združenja računovodskih servisov in
  • Polonca Podgoršek, članica Upravnega odbora Združenja računovodskih servisov.

Za naziv Naj računovodski servis za leto 2008 so se lahko potegovali računovodski servisi, ki so člani Združenja računovodskih servisov. Združenje kljub uvedbi prostovoljnega članstva šteje 810 članov, kar nedvomno dokazuje, da računovodska dejavnost potrebuje krovno strokovno organizacijo, ki ščiti interese članov in skrbi za dvig ugleda dejavnosti. Združenje je v dobrih desetih letih delovanja preraslo v profesionalno združenje, ki prispeva s svojim delovanjem k ugledu računovodske panoge, si prizadeva izboljšati kakovost storitev računovodskih servisov in zakonsko urediti delovanje.

S tekmovanjem za Naj računovodski servis je želelo Združenje računovodskih servisov svojim članom podati povratne informacije o njihovem delu v primerjavi z drugimi računovodskimi servisi ter med podjetji širiti zavedanje o pomenu kakovostnega računovodskega servisa za njihovo delovanje.

Predsednik Združenja računovodskih servisov Aleksander Štefanac je sporočil: »Premalo podjetij se zaveda, kako pomembno je imeti kakovosten računovodski servis. V Sloveniji za opravljanje dejavnosti računovodskega servisa niso predpisani nobeni pogoji, zato lahko računovodski servis ustanovi vsak, tudi brez primerne izobrazbe in usposobljenosti. Premalo usposobljen računovodski servis pa lahko z nepravilnim vodenjem poslovnih knjig podjetjem povzroči precejšnjo škodo, medtem ko podjetje sploh ne ve, da se njegove poslovne knjige ne vodijo pravilno. V Združenju se zaradi tega trudimo dvigniti kakovost računovodskih storitev v Sloveniji in tekmovanje za Naj računovodski servis je eden izmed projektov, s katerim prispevamo k temu.«

Za več informacij obiščite http://najrs.gzs.si ali nas kontaktirajte na tel. 01/5898 316 ali e-pošto zrs@gzs.si.


Pripeti dokumenti

Avtor: Združenje računovodskih servisov