Zbornica računovodskih servisov

Posnetek in gradivo z e-posveta ZRS: Povračila stroškov prevoza na delo in iz dela s poudarkom na spremembi uredbi

Posvet je bil izveden 16. 9. 2021 preko aplikacije Zoom.


Namen posveta

Septembra 2021 pričnejo veljati spremembe Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja, ki na nekaterih segmentih spreminjajo davčno obravnavo povračila stroškov prevoza.

Na posvetu smo pregledali novosti, ki jih na davčnem področju prinaša spremenjena Uredba. Pogledali smo tudi, kakšno je razmerje med delovno pravno in davčno zakonodajo. Odgovorili smo na vprašanje, kdaj in če sploh spremenjena Uredba vpliva na spremembo višine povračila stroškov prevoza na delo in iz dela posameznega zaposlenega. Dotaknili pa smo se tudi nekaterih drugih aktualnih vprašanj povezanih z vračilom stroškov prevoza na delo in iz dela.

 

Vsebina posveta

- Kaj prinaša nova Uredba?

- Razmerje med delovno pravno in davčno zakonodajo na področju povračil stroškov zaposlenim

- Kako izračunati višino povračila stroškov prevoza na delo in iz dela in do katere višine je to povračilo neobdavčeno?

- Primeri iz prakse 

- Druge posebnosti in aktualnosti pri prevozu na delo in iz dela

- Opredelitev pojmov običajno prebivališče, mesto opravljanja dela, najkrajša razdalja…

- Kdaj pripada zaposlenemu povračilo stroškov prevoza na delo in iz dela ter kdaj povračilo stroškov prevoza na službeni poti?

- Posebnosti povračilo stroškov prevoza za napotene delavce

- Vprašanja in diskusija

Predavateljici

Marija Tomc Muc ima dolgoletne izkušnje na področju računovodenja in davčnega svetovanja. Svojo strokovno pot je začela kot računovodkinja v srednje velikem podjetju, v zadnjem obdobju je direktorica in solastnica računovodskega servisa Biro Bonus. Sodelovala je tudi v številnih strokovnih odborih in sekcijah. Strokovno delo in izkušnje nadgrajujem tudi kot predavateljica na številnih predavanjih, seminarjih in delavnicah. 

Ksenija Prosen, direktorica računovodske družbe Rocon d.o.o., ima bogate in dolgoletne izkušnje na področju računovodstva in davkov. Zadnja leta je predavala različne strokovne teme za Nacionalni forum za eRačun, Zbornico računovodskih servisov in Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije. Aktivno sodeluje tudi v Nacionalnem forumu za eRačun in Upravnem odboru ZRS.

 

Posnetek in gradivo s posveta sta dostopna le članom ZRS po prijavi na zaprte strani spodaj desno.