Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: O spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona na pristojnem Odboru DZ

    Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor Državnega zbora nas je povabil na razpravo o predlogu sprememb in dopolnitev Stanovanjskega zakona (SZ-1C). Potem ko smo na Združenju stanovanjskih skladov že nekaj let opozarjali na nekatere nujne spremembe Stanovanjskega zakona, pred slabim letom pa na podlagi ugotovitev Strokovnega sveta za pravne zadeve pristojnemu ministrstvu posredovali tudi konkreten predlog, Državni zbor končno obravnava predlog sprememb, in sicer po skrajšanem postopku.

    V okviru razprave o predlogu zakona sta se seje matičnega delovnega telesa v imenu Združenja stanovanjskih skladov udeležila tudi predsednik združenja mag. Dušan Gorenčič in direktor ZPN Boštjan Udovič. Čeprav Ministrstvo za okolje in prostor ni v celoti prisluhnilo predlogom združenja, sta v razpravi podprla vsebino predloga, hkrati pa poudarila, da bi bilo ob tem nujno tudi uskladiti vrednost točke za izračun neprofitne najemnine, ki predstavlja eno glavnih ovir za učinkovitejše izvajanje stanovanjske politike države.

    Kljub temu, da poslanci predloga o povišanju vrednosti točke na matičnem delovnem telesu niso podali, pa je iz njihove razprave očitno, da se zavedajo nujnosti tega ukrepa v bodoče, zato se lahko nadejamo, da bo do tega prišlo ob naslednjih spremembah Stanovanjskega zakona oziroma ob celoviti prenovi zakona, ki jo napoveduje ministrstvo. Zaključimo lahko z ugotovitvijo, da je Združenje stanovanjskih skladov v postopku tokratnih sprememb Stanovanjskega zakona odigralo izjemno pomembno vlogo in bo v svojih prizadevanjih očitno tokrat tudi relativno uspešno.

    Fotogalerija





     

    Arhivi