Zbornica računovodskih servisov

11. Kongres računovodskih servisov v besedi in sliki


11. Kongres računovodskih servisov je potekal 15. in 16. oktobra 2009 v Kongresnem centru Portus, Hotel Slovenija v Portorožu.

Skupno se je kongresa udeležilo 205 udeležencev.

Udeležence kongresa je najprej pozdravil predsednik Zbornice računovodskih servisov, gospod Aleksander Štefanac. Poudaril je, da je redno letno srečanje zaposlenih v računovodskih servisih za vse izrednega pomena, saj je to ena izmed priložnosti, ko lahko skupaj pogledamo, kako se razvija naša dejavnost ter aktualno problematiko in novosti na področju računovodstva.

Veseli smo, da se je letos našemu vabilu odzvala gospa Alenka Avberšek iz Gospodarske zbornice Slovenije – Centra za lobiranje, ki je v svojem pozdravnem govoru pohvalila organizatorja kongresa - Zbornico računovodskih servisov kot eno najbolj aktivnih zbornic v okviru GZS.

Za nemoten potek Kongresa je skrbelo delovno predsedstvo pod vodstvom gospoda Nevena Škrokova.

Strokovni del Kongresa je začela gospa mag. Romana Logar, direktorica AJPES, s predavanjem Storitve AJPES - prispevek k preglednejšemu in varnemu poslovnemu okolju.

Diamantni sponzor, Gorenjska banka d.d. Kranj, je na simpatičen način predstavil nove pakete in prednosti poslovanja z njimi.

Nadaljevali smo z okroglo mizo - svoj pogled na pomen dobre in varne računovodske informacije ter na vlogo računovodskih servisov pri tem, so predstavili: Sonja Anadolli, Združenje bank Slovenije, Alenka Avberšek, Gospodarska zbornica Slovenije, dr. Marko Hočevar, Ekonomska fakulteta v Ljubljani, dr. Stanko Koželj, Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije, mag. Romana Logar, AJPES, dr. Marjan Odar, Slovenski inštitut za revizijo, Dušan Krajnik, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Aleksander Štefanac, predsednik Zbornice računovodskih servisov in moderatorka Vida Petrovčič.

Udeleženci so bili enotnega mnenja, da zakonodaja sicer jasno določa, da je za pravilne in verodostojne računovodske izkaze odgovorno poslovodstvo, ta pa si mora nujno zagotoviti ustrezno podporo na področju računovodstva. Več lahko preberete tukaj.

V popoldanskem programu prvega dne so se zvrstile 3 delavnice.
Spremembe ZDDV-1 s praktičnimi primeri je pojasnila gospa Branka Svilar Mugoša.

Gospod Anton Vajngerl je razložil vlogo računovodje pri pripravi razpisa Slovenskega podjetniškega sklada.

Gospa Beti Božnar je predstavila izdelavo personalne mape za zaposlene.

Skozi gala večer nas je popeljal moderator Robert Erjavec.

V gala večeru smo se najprej zahvalili sponzorjem, nato pa je na prizorišče stopil Vid Valič, ki je s stand-up nastopom dodobra nasmejal udeležence v dvorani.

Pred svečano večerjo smo podelili priznanja finalistom izbora Naj računovodski servis 2009.


Sledila je svečana podelitev priznanja za Naj računovodski servis 2009. Prejela ga je Računovodska hiša Unija d.d. iz Brezovice pri Ljubljani.
Nagrajenec, Miran Pikovnik, predsednik uprave je od diamantnega sponzorja kongresa, Gorenjske banke d.d. Kranj, prejel plaketo in kipec Zbornice računovodskih servisov ter nagrado generalnega sponzorja Gorenjske banke d.d..

Večer smo zaključili s torto 11. Kongresa računovodskih servisov.

Drugi kongresni dan smo začeli s prispevkom o vlogi računovodskega servisa pri upravljanju, zavarovanju in izvršbi terjatve, ki nam ga je predstavila gospa Dida Volk.

Nadaljevala je gospa Silva Koritnik Rakela s predstavitvijo slabitev in krepitev sredstev v času krize.

Po kosilu je sledila zadnja tema 11. Kongresa. Obravnavala je področje Učinkovita raba časa in preprečevanje izgorelosti. Glede na tempo dela je bil prispevek mag. Robert Kržišnika še kako aktualen. Predstavil je učinkovitejšo organizacijo časa in najpogostejše napake, ki jih pri tem delamo.

V anketi so nam udeleženci Kongresa sporočili, da ste bili tudi z letošnjo izvedbo kongresa in lokacijo zelo zadovoljni, zato smo prepričani, da se vidimo tudi prihodnje leto. Pri organizaciji naslednjega 12. Kongresa se bomo potrudili upoštevati vse vaše predloge in pripombe.

Hvala vsem, ki ste se udeležili letošnjega kongresa. Hvala predavateljem, ki so s svojimi strokovnimi prispevki dopolnili naše znanje. Hvala gospodu Robertu Erjavcu za moderatorstvo večernega dela, Vidu Valiču za stand-up predstavo in glasbeni skupini Kingston, ki so poskrbeli za našo dobro voljo in razgibavanje po celodnevnem sedenju.

In ne nazadnje, hvala sponzorjem, ki so omogočili naš 11. Kongres in popestrili obkongresno dogajanje pred dvorano Colombo (našteti so po abecednem vrstnem redu):

Diamantni sponzor:
- Gorenjska banka d.d. Kranj

Zlati sponzorji:
- Abanka Vipa d.d.
Bisnode d.o.o.
-
Datalab d.d.
- Intera, d.o.o.
- Inštitut za računovodstvo
- NLB d.d.
- Lenovo Slovenia
- Microsoft d.o.o.
- SKB d.d.
- Tax-Fin-Lex d.o.o.

Srebrni sponzorji:
-
Opal d.o.o.
- Pronet d.o.o.
- Sova d.o.o.
- Verlag Dashöfer, založba d.o.o.

Bronasti sponzorji:
-
Apo vizija d.o.o.
- Contall d.o.o.
-
HermeS d.o.o.
-
Plus Revizija d.o.o.
-
Result d.o.o.
-
Virtu, informacijske storitve, d.o.o.
-
Zavarovalnica Maribor d.d.

Sponzor pogostitve:
Vinakoper d.o.o.

Medijski sponzor:
-
Carpe diem d.o.o.

Materialni sponzor:
-
Medex d.d.

Na svidenje na 12. Kongresu računovodskih servisov!


Foto: Martin Kavšček


Avtor: Zbornica računovodskih servisov