Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Vzorci dokumentov po GDPR za nepremičninsko posredniške družbe

     

    Na GZS-ZPN smo v sodelovanju s strokovnjaki pripravili dva sklopa vzorcev dokumentov v skladu z Uredbo o varstvu osebnih podatkov oz. GDPR in Zakonom o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma oz. ZPPDFT-1

    Vzorci obrazcev in dokumentov so informativne narave. Pri pripravi lastnih gradiv morate upoštevati specifičnost posameznih vrst osebnih podatkov (občutljivi/navadni), sredstva in načine obdelave ter druge okoliščine vašega primera. Zgolj vnos podatkov o vašem podjetju oziroma organu ne bo zadostil potrebam GDPR. GZS-ZPN ne prevzema nikakršne odgovornosti za popolnost obrazcev, točnost informacij in zakonitost obdelave osebnih podatkov s strani upravljavcev, ki so zbrani na podlagi predmetnih obrazcev.

    Pred izpolnjevanjem dokumentov vas prosimo, da proučite Priporočila ZPN v zvezi z uporabo vzorcev dokumentov.

     I.               GDPR

     ·       Vzorec Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov

    • o   Splošne določbe
    • o   Zakonita obdelava podatkov
    • o   Varovanje prostorov in računalnike opreme
    • o   Varovanje sistemske in aplikativno programske računalniške opreme ter podatkov, ki se obdelujejo z računalniško opremo
    • o   Storitve, ki jih opravljajo zunanje pravne ali fizične osebe
    • o   Sprejem in posredovanje osebnih podatkov
    • o   Brisanje podatkov
    • o   Ukrepi ob sumu nepooblaščenega dostopa
    • o   Odgovornost za izvajanje varnostnih ukrepov in postopkov
    • o   Končne določbe

    ·       Vzorec Smernic z osnovnimi napotki glede oblikovanja evidenc

    ·       Vzorec Kataloga zbirke osebnih podatkov

    • o   Evidenca o zaposlenih delavcih
    • o   Evidenca o pogodbenem delu
    • o   Evidenca o naročiteljih
    • o   Evidenca o opravljenih poslih
    • o   Evidenca o potencialnih strankah
    • o   Evidenca izdanih obračunov in računov
    • o   Evidenca o podatkih za neposredno trženje
    • o   Evidenca posredovanj osebnih podatkov

    ·       Vzorec soglasja oz. privolitve posameznika za različne namene (fotokopiranje osebnega dokumenta, obveščanje o ponudbi)

    ·       Vzorec soglasja oz. privolitve za nazaj za uskladitev obstoječih evidenc oz. zbirk

    ·       Vzorec izjave o ravnanju z osebnimi podatki, ki jo podpišejo zaposleni

    ·       Vzorec določb v Splošnih pogojih poslovanja in Pogodbi o posredovanju

    • o   Varstvo, obdelava in uporaba osebnih in zaupnih podatkov

     II.            ZPPDFT-1

    Po sprejemu Smernic za preprečevanje pranja denarja in financiranju terorizma pa bodo na voljo tudi:

    ·       Vzorec Pravilnika za izvajanje nalog in postopkov s področja ZPPDFT-1 s prilogami:

    • o   omejevalni ukrepi,
    • o   uradni osebni dokumenti,
    • o   vprašalnik za politično izpostavljene osebe,
    • o   seznam indikatorjev za prepoznavanje sumljivih transakcij pranja denarja,
    • o   izjava o resničnosti podatkov,
    • o   pravilnik o določitvi pogojev za ugotavljanje in preverjanje istovetnosti stranke z uporabo sredstev elektronske identifikacije,
    • o   pregled stranke,
    • o   identifikacijski obrazec s prilogo in

    ·       Vzorec Pravilnika o dejavnikih neznatnega tveganja in povečanega tveganja za pranje denarja ali financiranje terorizma.

     

    Naročila

    Za naročilo dokumentov izpolnite E-naročilnico. Na podlagi vašega naročila vam bomo pripravili in po e-pošti posredovali ponudbo za plačilo. Po prejemu plačila vam bomo, prav tako po e-pošti posredovali še vzorce dokumentov.

    Trenutno je možno naročiti le I. sklop GDPR.

    Cena

    UO ZDNP je določil ceno posameznega sklopa dokumentov, ki znaša 100€+DDV. Člani GZS-ZPN imajo 50% popusta (50€+DDV). Udeleženci izobraževalnega seminarja za nepremičninske posrednike pa še dodatnih 20% popusta.

    Informacije

    Vsem naročnikom bomo na voljo za dodatna pojasnila v zvezi z uporabo pripravljenih dokumentov po telefonu 01 58 98 240 ali po e-pošti: zpn@gzs.si


    Najpogostejša vprašanja in odgovori Informacijskega pooblaščenca:

    https://www.ip-rs.si/zakonodaja/reforma-evropskega-zakonodajnega-okvira-za-varstvo-osebnih-podatkov/najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori/

     

     

    Fotogalerija