Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Nepremičnine.net nepremičninskim družbam znižujejo ceno oglaševanja

  V skladu s ponudbo, da se spletne portale zaprosi za znižanje stroškov v času trajanja koronavirusa, smo od največjega slovenskega nepremičninsekga portala nepremicnine.net dobili dobro novico. V aprilu mesecu za 50% nižji stroški oglaševanja za nepremičninske družbe.

  Arhiv: Spremembe v upravnih, drugih javnopravnih in prekrškovnih zadevah

  Državni zbor RS je sprejel Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19).

  Arhiv: Nepremičninsko posredovanje v času koronavirusa

  V skladu z odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, do nadaljnjega ni dovoljeno opravljati storitev nepremičninskega posredovanja za ali s fizičnimi osebami. Želimo in upamo, da bo to obdobje čim krajše boste lahko nadaljevali s svojim poslovanjem. Medtem pa vam predlagamo, da izkoriste ta čas in uredite evidence, pospravite arhive, pregledate skladnost poslovanja z GDPR in ZPPDFT-1, ažurirate spletne oglase ipd. Za dodatna pojasnila in pomoč se lahko obrnete na strokovno službo ZPN po e-pošti zpn@gzs.si

  Arhiv: Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

  Vlada RS, je 20.3.2020, z namenom blažitve posledic koronavirusa sprejela številne ukrepe na davčnem področju.

  Arhiv: Opravljanje rednih in periodičnih dimnikarskih storitev?

  Rednih in periodičnih dimnikarskih storitev zaradi preprečevanja razširjanja virusa ni dovoljeno izvajati, zaradi neposrednih stikov s potrošniki, zlasti tudi s starejšimi. Izključno se, kot določa izjema 2. člena Odloka lahko izvajajo izredne storitve, kot na primer storitve v primeru dimniškega požara, uhajanja ogljikovega monoksida ali zamašitve peči ali dimnika. S temi dimnikarskimi storitvami se v tej izredni situaciji preprečuje neposredno ogrožanje javne varnosti in zdravja. Pri tem pa je treba paziti na čim manjše stike in ustrezno zaščito opremo ter prezračenost prostorov, kjer se storitve izvajajo.

  Arhiv: Opravljanje storitev čiščenja skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah?

  V zvezi s čiščenjem skupnih prostorov v večstanovanjski stavbah menimo, da je čiščenje nujno potrebno za zagotavljanje zdravja ljudi in zato je po našem mnenju dopustno izvajanje storitev čiščenja skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah. Tudi tu morajo podjetja, ter osebe, ki čiščenje izvajajo upoštevati vsa navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter ukrepe in odloke za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. V kolikor gre za čiščenje za podjetja, odlok ne posega v razmerja med podjetji, torej med pravnimi ali fizičnimi osebami, ki opravljajo pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost.

  Arhiv: Dejavnost upravljanja nepremičnin v času koronavirusa

  Vlada RS je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 izdala odlok, s katerim začasno prepoveduje ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, ki je objavljen v Uradnem listu RS, št. 25/2020. Glede na to, da odlok posega tudi na področje poslovanja z nepremičninami, objavljamo izbrana pojasnila s področja upravljanja nepremičnin. Najpogostejša vprašanja glede sprejetega Odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev >>

  Arhiv: Nepremičninsko posredovanje in ukrepi za zajezitev koronavirusa

  Z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom je vlada sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 25/2020), ki velja od ponedeljka 16. marca. V skladu z odlokom je prepovedano ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom.

  Arhiv: Seznam proizvajalcev dezinfekcijskih sredstev