Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Strožje omejitve pri ponujanju in prodajanju blaga in storitev potrošnikom

    V četrtek, 12.11.2020, je Vlada RS sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 163/20), ki se bo uveljavil v ponedeljek 16. novembra.

    Arhiv: Nepremičninski posredniki ponovno povsem spregledani

    Arhiv: Nepremičninski posredniki ponovno povsem spregledani

    Na Združenju družb za nepremičninsko posredovanje, ki deluje v okviru GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami smo ogorčeni nad ignoranco Vlade Republike Slovenije, ki je nepremičninske posrednike tudi v tokratnem paketu sproščanj ukrepov povsem spregledala, čeprav je sprostila številne druge dejavnosti, med katerimi so nekatere za širitev virusa bistveno bolj tvegane kot storitve, ki jih opravljajo nepremičninski posredniki.

    Arhiv: Omejitev posredovanja v prometu z nepremičninami

    Arhiv: Uporaba litij-ionskih baterij v bivalnem okolju in nevarnost nastanka požara v večstanovanjskih stavbah (s primeri iz prakse)

    Arhiv: Uporaba litij-ionskih baterij v bivalnem okolju in nevarnost nastanka požara v večstanovanjskih stavbah (s primeri iz prakse)

    Letošnji poudarek bo na varni uporabi litij-ionskih baterij, ki nudijo visoko energijsko zmogljivost, majhno težo in dolgo življenjsko dobo. Množično se uporabljajo v skoraj vseh vrstah prenosnih elektronskih naprav, vključno s prenosniki, predvajalniki glasbe, kamerami, tabličnimi računalniki in mobilnimi telefoni, pa tudi v električnih avtomobilih, kolesih, skirojih ter baterijskih orodjih. Kljub temu večina ljudi ne pozna možnih nevarnosti, ki jih predstavlja njihova uporaba. Baterije lahko doživijo napako, zaradi katere se pregrejejo do te točke, da pride do temperaturnega pobega in nastanka požara. Podobno se lahko zgodi tudi zaradi prenapolnjene baterije ali kratkega stika.

    Arhiv: GZS-ZPN in Bolha.com za boljšo osveščenost potrošnikov pri poslovanju z nepremičninami

    V petek, 11.09.2020 smo z Styria digital marketplaces d.o.o., ki upravlja z največjim slovenskim spletnim portalom, podpisali dogovor o poslovnem sodelovanju. Dogovorili smo se, da bodo naši člani obiskovalcem portala skupnost.bolha.com za boljšo osveščenost potrošnikov pri poslovanju z nepremičninami nudili strokovne nasvete s področja prometa z nepremičninami. Dvakrat mesečno bodo na portalu skupnost.bolha.com v obliki strokovnih člankov objavljali nasvete za varen promet z nepremičninami, ki jih bodo pripravili člani ZPN.

    Arhiv: Dan odprtih vrat članov ZPN

    Ob svetovnem dnevu bivalnega okolja, bodo v ponedeljek 5.10.2020, med 9.00 in 18.00 uro, člani ZPN v svojih poslovnih prostorih in po telefonu, nudili brezplačno pomoč in svetovanje.

    Arhiv: Izobraževalni seminar za nepremičninske posrednike

    Arhiv: Izobraževalni seminar za nepremičninske posrednike

    Nakup nepremičnine ni vsakdanji dogodek. Zahteva premišljenost, opredelitev potreb in želja, hkrati pa gre za izredno visoka finančna sredstva, prihranke ali naložbe, zato je poznavanje področja financiranja zelo pomembno. V sodelovanju z NLB d.d. smo za nepremičninske posrednike pripravili izobraževalni seminar, kjer vas bomo seznanili s postopkom pridobivanja stanovanjskega kredita. Pridobljene informacije vam bodo lahko v pomoč pri svetovanju kupcem nepremičnin. Poleg tega boste spoznali kako poteka ocenjevanje in kaj najbolj vpliva na ceno nepremičnine.

    Arhiv: Pripombe na predlog SZ-1E

    Dne 17.8.2020 smo na MOP posredovali pripombe Združenja stanovanjskih skladov in Združenja upravnikov nepremičnin na predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona (SZ-1E).

    Arhiv: Upravniki med investitorji in izvajalci del ter etažnimi lastniki

    Arhiv: Upravniki med investitorji in izvajalci del ter etažnimi lastniki

    Upravniki se pri vzdrževanju večstanovanjskih stavb velikokrat znajdejo v primežu med investitorjem in etažnimi lastniki. Zastopanje etažnih lastnikov pri grajanju napak, unovčitvijo bančnih garancij in z njimi povezanimi začasnimi odredbami pa zahteva posebna znanja in izkušnje. Na izobraževalnem seminarju se boste seznanili z gradbeno pogodbo, priporočljivimi pogodbenimi določbami, ki ščitijo investitorje pri izvajanju pogodbe in s številnimi primeri iz prakse

    Arhiv: Brošura ZUN: Zaupanja vreden upravnik

    Arhiv: Brošura ZUN: Zaupanja vreden upravnik

    Kako izbrati kakovostnega upravnika? Promocijska brošura za imetnike certifikata Zaupanja vreden upravnik.

    Arhivi