Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Brezplačno certificiranje gradbenih delavcev prestavljeno na 2.6.2015 , na lokaciji ŠC Celje

Obveščamo vas, da bo  v okviru mednarodnega projekta ISO CONSTRUCT na Šolskem centru Celje dne (prestavljeno na) 2.6.2015 od 8.00-17.00 v Učnih delavnicah potekalo brezplačno pilotno certificiranje gradbenih delavcev.

Vsem kandidatom (brezposelnim ali zaposlenim) se lahko na njihov zahtevek povrne stroške prevoza do lokacije certificiranja v Celju  in nazaj na svoj naslov ob predložitvi dokazila (nakupa avtobusne vozovnice, vozovnice za vlak ali po prevoženih kilometri 0,22 eur/KM). V kolikor iz enega kraja prihaja več kandidatov bo GZS zainteresiranim kandidatom organizirala prevoz s kombijem do ŠC Celje.
Vsi kandidati prejmejo na certificiranju tudi brezplačno malico.
Obvezna oprema za certificiranje, ki jo prinese na certifikacijo vsak kandidat so delovna obutev in zaščitna delovna obleka.
Kandidati naj s seboj obvezno prinesejo osebni dokument in potrdila, da imajo delovne izkušnje s tega področja (izjava delodajalca, izpis delovnih izkušenj ipd...)
Delavec, ki teoretični in praktični del certificiranja uspešno opravi (kandidat izve ali je certificiranje orpavil še isti dan), prejme po zaključku certifikacije brezplačno dvojezični mednarodni  certifikat, ki dokazuje, da s svojim znanjem  in izkušnjami tudi brez ustrezno opravljene poklicne oz. strokovne šole izpolnjujete zahteve za gradbenega delavca 2.raven po evropskem kvalifikacijskem ogrodju (pozor ne po slovenskem ogrodju kvalifikacij)!

Kandidati, ki ste se prijavili na razpis GZS ZGIGM za brezplačno certificiranje gradbenih delavcev z dne 19.1.2015  ste že  prejeli pisno GZS ZGIGM obvestilo z vabilom po pošti na naslov kot ste nam ga sporočili, vsi ostali zainteresirani gradbeni delavci, ki si želite tudi pridobiti ta za vas brezplačni mednarodni veljavni dvojezični certifikat, pa nam pošljite e-pošto na naslov: valentina.kuzma@gzs.si  oziroma pokličite 01 5898 246-Valentina Kuzma,  GZS ZGIGM, DIMIČEVA 13, 1000 LJUBLJANA.

Potek pilotnega certificiranja bo trajal ca. 9 ur in sicer v časovnem okviru 8.00-17.00:

8.00 – 8.05 Prihod kandidatov
8.05 – 8.20 Pozdrav in sprejem kandidatov na Šolskem centru Celje ter izpolnjevanje formalnih obrazcev za prijavo (učilnica A25)  Predstavitev ocenjevalcev (3), poteka pilotnega certificiranja in oblikovanje skupin

8.30 – 10.00 Teoretični del preverjanja (v slovenskem jeziku) – 2 šolski uri
10.00 – 10.45 Odmor z malico in preoblačenje kandidatov, ocenjevalci ocenijo teoretični del izpita
10.45 – 11.00 Predstavitev praktičnega dela preverjanja, opozorila glede varnosti pri delu, pregled opisa praktične naloge ter kratek pogovor ocenjevalca s kandidatom
11.00 – 15.00 Praktični del izpita
15.00 – 15.45 Pospravljanje delovišča in preoblačenje kandidatov

15.45 – 16.00 Konec certificiranja. Ustno obvestilo o uspešnosti opravljanja izpita. Izpolnjevanje vprašalnika o evalvaciji certificiranja.
16.15                 Odhod kandidatov domov

Dodatna pojasnila:

Certificiranje pomeni preverjanje znanja delavcem na trgu dela ali brezposelnim, ki že imajo nekaj letne izkušnje v gradbeništvu a za to nimajo nobenega formalnega potrdila  npr. različni NPK.  Preverjajo se znanje in spretnost za naslednja dela: 

·         Zidanje in ometavanje
·         Izdelava opaža
·         Enostavna vezava armature in betoniranje.

Kandidat teoretični, praktični in ustni izpit ali opravi ali ne opravi.
Certifikat podjetju pomaga brezplačno prepoznati in razločiti bolj kvalificirane delavce "pomožne gradbene delavce".
Delavcem pridobljeni certifikat predstavlja evropsko dokazilo o kvalifikacijah za gradbenega delavca na EU zahtevnostni ravni 2 (oziroma na zahtevnostni ravni 3 v Sloveniji). 
Delavec si  s pridobljenim certifikatom pridobi večjo možnost za zaposlitev doma in v tujini, saj ima dokazilo o kvalifikacijah za gradbenega delavca (podobno slovenskim NPK za gradbeništvo na ravni 3).

OZADJE CERTIFIKACIJE:

Partnerske države vključene v projekt ISO CONSTRUCT bodo spomladi 2015 pričele v pilotni fazi projekta z brezplačnim certificiranjem nekvalificiranih gradbenih delavcev po standardu ISO 17024. Za Slovenijo je na voljo 20 prostih mest za certificiranje gradbenih delavcev-brezposelnih ali zaposlenih. Stroške certificiranja gradbenih delavcev v celoti krije Evropska komisija. Več o projektu ISO CONSTRUCT>>>

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.