Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Delavnica: Da ne bo težav z DDV v gradbeništvu, 1.april 2010

Na voljo samo še 8 mest! Pohitite s prijavo! Delavnica je dopolnjena ponovitev tem DDV novosti v gradbeništvu, ki smo jih obravnavali na seminarjih decembra 2009 in januarja 2010 na GZS (organizator ZGIGM). Vabljeni

Arhiv: Gradbeništvo v resni krizi – Vlada naj končno upošteva predloge gospodarstva

Gornja Radgona, 23. marec 2010 – Gradbeništvo je imelo v letu 2009 negativne rezultate, zmanjševala se je zaposlenost. Za leto 2010 se pričakuje nadaljnji padec gradbene aktivnosti za 15%. Brez hitrega ukrepanja Vlade bodo lahko sledili stečaji in prisilne poravnave ter dodatno povečanje števila brezposelnih. Usodo gradbeništva bo delila vsa tista industrija in storitvene dejavnosti, ki so z gradbeništvom neposredno povezane.

Arhiv: Izvozni postopki pri izvozu v Rusijo, Iran, Alžirijo, Saudovo Arabijo, Kuvajt, Kenijo in Nigerijo, 30.03.2010

Seminar je namenjen vsem slovenskim podjetjem, ki že izvažajo na trge Rusije, Irana, Alžirije, Saudove Arabije, Kuvajta, Kenije in Nigerije ali tam načrtujejo poslovati v prihodnosti ter tistim, ki jih zanimajo izvozni postopki na omenjene trge v skladu z WCO (World Customs Organization) in WTO (World Trade Organization).

Arhiv: Evropska sredstva za večjo zaposlenost, nova delovna mesta in krepitev človeškega kapitala, 01.04.2010

Na seminarju bomo predstavili tri glavne sklade s področja zaposlovanja: Evropski socialni sklad, Evropski sklad za prilagoditev globalizaciji, PROGRESS.

Arhiv: Geodetska uprava RS za javnost odprla prenovljen vpogled v evidenco trga nepremičnin (ETN)

Geodetska uprava RS je za javnost odprla prenovljen vpogled v evidenco trga nepremičnin (ETN). Ponovno so dostopni neprečiščeni podatki o evidentiranih pogodbenih cenah nepremičnin, ki jih posredujejo zakonsko predpisani posredovalci: Davčna uprava RS, nepremičninske agencije in notarji.

Arhiv: Dopis za BSI glede navajanja zapisov, ki so osnova za nestrokovne izračune o neprodanih stanovanjih

V zadnjem času se v medijih pojavljajo ocene o številu neprodanih stanovanj (16.000 – dejanske realne ocene so seveda vsaj 4x manjše), ki navajajo vir Banke Slovenija: Stabilnost slovenskega bančnega sistema (december 2009). Vse te ocene izhajajo iz napačnih predpostavk, ker jemljejo za osnovo vse končane stanovanjske enote in vse stanovanjske enote v gradnji, ne pa samo tistih, ki so zgrajene ali se gradijo dejansko za trg.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.