Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: GZS ZGIGM razpisuje brezplačno certificiranje za NKV delavce za pridobitev potrdila Certificiran gradbeni delavec po ISO 17024

Partnerske države vključene v projekt ISO CONSTRUCT bodo spomladi 2015 pričele v pilotni fazi projekta z brezplačnim certificiranjem nekvalificiranih gradbenih delavcev po standardu ISO 17024 po vseh državah vključenih v projekt. Za Slovenijo je na voljo 20 prostih mest. Stroške certificiranja vaših zaposlenih NKV gradbenih delavcev delno sofinancira Evropska komisija.
Podjetja, ki bi želela sodelovati s svojimi NKV delavci in jih ceritficirat sporočite interes na valentina.kuzma@gzs.si oz. pokličite na tel.01 5898 246.

Povabilo velja enako tudi nezaposlenim delavcem, ki ste na deloviščih že opravlljali delo pomočnikov pri delih nizke / visoke gradnje pa želite svoje znanje certificirat, saj boste tako pred delodajalci, ki zaposlujejo gradbene delavce imeli prednost pred kandidati, ki ne razpolagajo z nobenim certifikatom o usposobljenosti.
Zainteresirani delavci, ki izpolnjujete pogoje za pristop k izpitu, posredujte svoj kratek CV s kontaktnimi podatki in zahtevanimi dokazili na e-naslov valentina.kuzma@gzs.si oz. pokličite na tel. 01 5898 246.

Kandidati/-ke, ki ustrezajo zgoraj navedenim pogojem za brezplačno certificiranje, naj pošljejo prijavo svoj kratek CV s kontaktnimi podatki in zahtevanimi dokazil, prilogami najkasneje do vključno 27. februarja 2015 na elektronski naslov:valentina.kuzma@gzs.si, s pripisom: Prijava na brezplačno certificiranje ISO-CONSTRUCT.

Število razpisanih prostih mest: 20.
GZS ZGIGM si pridržuje pravico, da  v primeru več kot 20 prijav zainteresiranih kandidatov sama izbere 20 kandidatov/-k za brezplačno certificiranje oziroma da podatke kandidatov/-k posreduje drugim partnerskim državam v EU, ki tudi izvajajo brezplačno certificiranje. 

Predvidoma bo certificiranje kandidatov potekalo konec marca ali v začetku aprila 2015 v Ljubljani ali v Celju, trajalo pa bo 8-9 polnih ur. Kandidati/-ke prejmejo topel obrok-malico brezplačno.

Kandidati, ki uspešno opravijo pisni teoretični del (2 uri) in praktični preizkus (5 ur), prejmejo certifikat v slovenskem  in angleškem jeziku: Certifikat je evropsko veljaven in se nanaša na 2. raven evropskega ogrodja kvalifikacij - EOK.


Predpogoji za pristop k izpitu (certifikaciji gradbenega delavca po ISO 17024)

Sledi kratek opis predpogojev za pristop k izpitu.  
Za pridobitev veljavnega potrdila morajo kandidati:

  • imeti najmanj dve leti delovnih izkušenj v gradbenem sektorju, primerljivih z delom za poln delovni čas (preveri izdajatelj potrdila) ALI imeti opravljeno vajeništvo za zidarja, tesarja ali izvajalca betonskih del v skupni dolžini najmanj leta in pol (preveri izdajatelj potrdila)  
  • IN biti stari najmanj 18 let (preveri izdajatelj potrdila)
  • IN znati govoriti, brati in razumeti narodni jezik države, v kateri opravljajo izpit (preveri izdajatelj potrdila).
  • Udeleženci morajo imeti dovoljenje za delo v državi, kjer pristopijo k izpitu. 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.