Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Vabilo na dogodek: Kje poiskati podatke o azbestnih materialih v stavbah v državah EU?, 17.4.2018

EFBWW, EU zveza evropskih panožnih sindikatov, vodi dvoletni projekt z naslovom "Vodnik sindikatov EFBWW o uporabi azbestnih registrov". V okviru slednjega se izvaja poglobljena študija za vse države članice EU o javnih in zaprtih bazah o stavbah, ki vsebujejo azbestne proizvode in materiale. 


Vabimo nas na EFBWW-GZS-IALI 1.regionalni panožni seminar o praktičnem vodniku za uporabo registrov azbesta za potrebe izvajanja gradbenih del seminar 17. aprila 2018 v Ljubljani (Slovenija)-VABIL0 Z AGENDO.

 

OZADJE DOGODKA:
Registri za azbest in druge škodljive substance, so lahko stroškovno učinkovit preventivni ukrep o tem kje obstajajo ali spodbuda pri prošnjah za subvencije glede njihovega odstranjevanja. Vendar imajo podjetja in predstavniki sindikatov pogosto pomanjkanje zavesti o teh instrumentih in premalo znanja o tem, kje lahko najdejo in dostopajo do takšnih informacij v obstoječih registrih. Namen tega projekta je prekiniti to vrzel v znanju z zagotavljanjem kartiranja obstoječih modelov registracije in informacij o dostopu do njih.

 

Glede na visoko mobilnost delovne sile v gradbenem sektorju na notranjem trgu, obstaja izrazita dodana vrednost v kartografskih sistemih registracije v državah članicah EU.

Ciljna skupina projekta so predstavniki delavcev, odgovorni za zdravje in varnost v gradbenih podjetjih, vključno z MSP.

 

Projekt je sestavljen iz dveh delov:

1) Priprava praktičnega priročnika o različnih modelih registracije v vseh 28 državah članicah EU (2017)

2) 5 regionalnih seminarjev (2018) po različnih državah EU, namenjenih praktični uporabi vodnika predstavnikov delavcev (odprt za javnost in za zainteresirane) in izmenjavi informacij po državah. Pet regionalnih seminarjev bo potekalo z namenom praktične predstavitve priročnika, izmenjavi izkušenj in najboljših praks iz različnih držav članic, kar bo potrdilo osnutek priročnika ter pospešilo gradnjo zmogljivosti na nacionalni ravni in v čezmejnem okviru.

 

SEMINAR 1 – Ljubljana (Slovenija), 17. april 2018

Vabimo vas na prvi regionalni seminar, ki bo organiziran na Gospodarski zbornici Slovenije, dvorana A, 1 ND, Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Slovenija, 17. aprila 2018.

 

Prihod in večerja sta predvidena 16. aprila 2018 zvečer, vsi udeleženci bodo nastanjeni v City Hotelu Ljubljana, Dalmatinova 15, 1000 Ljubljana.

 

Seminar bo odprt za približno 20 udeležencev, s poudarkom na predstavnikih lokalnih sindikatov, predvsem v gradbenem sektorju (prodajalci, člani delavskih svetov / evropskih svetov delavcev in uradniki sindikatov).

 

Tolmačenje za seminar bo zagotovljeno v bolgarščino, hrvaščino, slovenščino in angleščino.

Ker je število udeležencev omejeno, si organizatorji pridržujejo pravico, da sami izberejo udeležence, kar zagotavlja, kolikor je to mogoče, pošteno geografsko in distribucijsko zastopanje sindikatov ter uravnoteženo zastopanost spolov.

Upoštevajte, da bo seminar interaktiven. Organizatorji bodo prosili nekatere udeležence, da aktivno prispevajo k različnim temam diskusije na seminarju.

Prosimo preglejte priložen začasni program, praktične informacije (kraj, hotel, potovalni aranžmaji, povračilo stroškov)  ter prijavni obrazec.

Udeleženci iz tujine in iz Sloveniji morajo (zaradi možnosti povrnitve stroškov potovanja) vrniti izpolnjeni vpisni obrazec EFBWW -PRIJAVNICO in prebrati določilo o povračilu stroškov EFBWW do 23. februarja 2018, e-pošta: info@efbh.be ali fax: + 32 (0) 2 219 82 28.

EFBWW bo izbranim udeležencem poslala potrdilo do 1. marca 2018. Prosimo, ne kupujte letov, pred prejemom naše potrditve!

 

Če potrebujete več informacij o vsebini seminarja, se obrnite na: Stephen Schindler na e-naslov sschindler@efbh.be ali valentina.kuzma@gzs.si.
Če imate praktična vprašanja, se obrnite na: Frank Leus na fleus@efbh.be  ali valentina.kuzma@gzs.si ali +386 1 5898 246. 

 

NASLEDJNI TEMATSKI SEMINARJI PO EU

Nadaljnji seminarji bodo potekali:

Helsinki (30. maj 2018; jeziki: Finski, Danski, Latvijski in Angleški)

Rim (xy september 2018; jeziki: Italijanski, Španski, Portugalski in Angleški)

Varšava (4. junij 2018; jeziki: Poljski, Češki, Litvanski, Švedski in Angleški)

Bruselj (18. september; jeziki: Nizozemski, Nemški, Francoski in Angleški)

Natančni datumi ostalih regionalnih seminarjev ter kraji bodo sporočeni naknadno, vsi pa bodo organizirani do jeseni 2018. Zainteresirani za obisk seminarjev pišite na  e-naslov sschindler@efbh.be ali valentina.kuzma@gzs.si

 

Ciljna publika za vsak seminar bo sestavljena iz predstavnikov lokalnih sindikatov, predvsem gradbenega sektorja (prodajalci, člani delavskih svetov / evropskih svetov delavcev in uradniki sindikatov), vendar pa prisotnost odstalih deležnik ni izključena, temveč je zaželena. Prosimo, upoštevajte, da smo predvideli različne jezikovne kombinacije za različne seminarje, zato morate poiskati udeležence za različne seminarje v skladu z njihovimi jezikovnimi spretnostmi. EFBWW lahko povrne stroške potovanje in nastanitev za ca. 20 -25 udeležencev za vsak regionalni seminar.

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.