Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Reportaža s posveta na GZS: Beton in trajnostna gradnja - Betonska vozišča


Reportaža

Proizvajalci cementa in betona združeni v Združenju za beton in Združenju slovenske cementne industrije so s podporo Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala, dne 16.10.2013 na GZS v Ljubljani organizirali slovenski posvet na temo »Beton in trajnostna gradnja«. S tem posvetom so želeli organizatorji vzpodbuditi začetek razmišljanj o možnih prispevkih betona kot pomembnega gradbenega materiala v smeri trajnostnih pristopov v gradbeništvu. Kot prvo temo so izbrali »Betonska vozišča«.

Na posvetu so s pomočjo strokovnjakov iz evropskih držav z dolgoletnimi pozitivnimi izkušnjami na področju betonskih vozišč predstavili njihove prednosti in slabosti. Predavanja so prikazala možnosti izboljšanja kvalitete vozišč in s tem tudi kvalitete vožnje, možnosti zmanjševanja poškodb in s tem potreb po vzdrževanju in sanacijah ter možnosti zmanjševanja vplivov na okolje, vse v smislu trajnostnega razmišljanja. Sledila je tudi predstavitev dosedanje domače prakse in izkušenj.

Namen posveta je bil uspešen, saj so organizatorji strokovno in širšo javnosti ter javne naročnike in odločevalce seznanili s prednostmi uporabe betona za izgradnjo vozišč, tako za uporabo na avtocestah kot tudi uporabo pri izgradnji lokalnih in regionalnih cest.


Uvodni nagovori


Okrogla miza

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.