Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Poziv k pripravi predlogov sprememb Kolektivne pogodbe gradbenih dejavnosti

Spoštovani člani GZS ZGIGM!

V Uradnem listu RS št. 21, z dne 13.3.2013, sta bila objavljena novi Zakon o delovnih razmerjih in spremembe Zakona o urejanju trga dela.
Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) UL RS št. 21, 13. 3. 2013
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju trga dela (ZUTD-A) UL RS št. 21, 13. 3. 2013.

Upravni odbor ZGIGM je na 11. seji dne 21.3.2013  glede na novo delovnopravno zakonodajo razpravljal o potrebnih spremembah Kolektivne pogodbe (KP) gradbenih dejavnosti.  KP je nujno potrebna nekaterih sprememb, saj novi zakon daje za to možnosti. Bil je sprejet sklep, da člani posredujete svoje predloge sprememb in izboljšav sedanjih določb veljavne KP.  Pogajalska skupina je že oblikovala predlog nekaterih sprememb, saj je KP ponekod bolj ugodna od novega zakona, še posebej pri odpovednih rokih in odpravninah in nadomestilih v času čakanja na delo.

V imenu UO ZGIGM vas prosimo, da nam člani GZS ZGIGM posredujete do dne 15. 4. 2013  vaše predloge na e-naslov zgigm@gzs.si, ki bodo upoštevani pri oblikovanje pogajalskih izhodišč za spremembo Kolektivne pogodbe gradbenih dejavnosti. Po prejetju vaših predlogov, bo do dne 1. 5. 2013 pogajalska skupina GZS ZGIGM oblikovala celovit predlog sprememb  ter jih posredovala Upravnemu odboru v odobritev ter verifikacijo. Ta bo odločil, ali bo predlog sprememb ustrezen, da ga skupaj z ZDS ponudimo v proces pogajanj panožnemu sindikatu SDGD. Upravni odbor GZS ZGIGM bo predlog sprememb obravnaval na 12. seji dne 12.6.2013.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.