Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Predlog GZS ZGIGM k dopolnitvi Pravilnika o projektni dokumentaciji: projektantski popis del s predizmerami kot obvezni del projektne dokumentacije PGD in PZI

GZS Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala (v nadaljevanju ZGIGM) je s strani svojih članov, še zlasti pa članov Sekcije izvajalcev gradbenih del, v zadnjih letih prejela številna predloge in pozive k ponovni uvedbi popisa del, kot obvezne vsebine projektne dokumentacije PGD in PZI.

Na pobudo Sekcije izvajalcev gradbenih del, smo na GZS ZGIGM preučili predmetno problematiko in podali predlog k dopolnitvi Pravilnika o projektni dokumentaciji (Ur.l. RS, št. 55/2008).

Pravilnik o projektni dokumentaciji določa podrobnejšo vsebino projektne dokumentacije za zahtevne in manj zahtevne objekte, način njene izdelave in vrste načrtov, ki jo sestavljajo in se uporabljajo za posamezne vrste stavb in gradbenih inženirskih objektov, glede na namen njene uporabe, obliko in vsebino povzetka revizijskega poročila ter vsebino povzetka podatkov o nameravani gradnji[1]. Predmetni pravilnik ne predvideva in ne določa več projektantskega (p)opisa del s predizmerami (količinami) kot so to zahtevali predhodni akti s tega področja, nedorečenost v pravilniku pa ima več pomembnih posledic za panogo gradbeništvo, ki jih navajamo v nadaljevanju. Več v priponki, kjer je objavljeno celotno besedilo DOPISA GZS ZGIGM za MZIP. Z dopisom smo seznanili tudi gospodarskega ministra, g. Radovana Žerjava.



[1] 1. člen Pravilnika o projektni dokumentaciji.

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.