Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: GZS ZGIGM predlog spremembe 2. odstavka 15. člena Pravilnika o gradbiščih

Na pobudo članov Sekcije izvajalcev gradbenih del pri GZS – Zbornici gradbeništva in industrije gradbenega materiala (ZGIGM) sta GZS ZGIGM in GZS Pravna služba pripravili predlog spremembe Pravilnika o gradbiščih (Ur.l. RS, št. 55/2008 (54/2009 popr.)), ki se nanaša na problematiko vrstnega reda podpisovanja knjige obračunskih izmer in ki povzema bolj primeren vrstni red podpisovanja kot ga že dolgo pozna tudi rdeča knjiga FIDIC (1999).

Glede na prejete pripombe in mnenja članov GZS - ZGIGM je Zakonodajno-pravna služba GZS pripravila predlog spremembe 2. odstavka 15. člena Pravilnika o gradbiščih (v priponki) za MZIP in ga dne 13.6.2012 tudi odposlala. S sprejemom predloga bi vzpostavili pravno varnost vseh udeleženih glede na njihovo odgovornost in udeležbo v poslu, kjer pretežno odgovornost nosi izvajalec in od njega pooblaščena oziroma imenovana oseba – odgovorni vodja del.

Priloženi dokument smo na 8. seji Upravnega odbora Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala, ki je potekala v sredo, 13. junija 2012  na GZS, tudi osebno predali na seji prisotnemu  Boštjanu Riglerju (v.d. generalnega direktorja Direktorata za infrastrukturo).

Dne 23. 7. 2012 smo na MZIP poslali še en dopis ZGIGM kot odgovor na dopis MZIP. Oba dopisa najdete spodaj v priponkah.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.