Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Gradivo s konference Ohranimo vire - reciklirajmo odpadke - Promocija recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu -

Konferenca OHRANIMO VIRE - RECIKLIRAJMO ODPADKE je potekala v četrtek, 8. marca 2012, na GZS. GRADIVA s konference so objavljena na spletni strani projekta ReBirth.

Konferenca OHRANIMO VIRE - RECIKLIRAJMO ODPADKE, je potekala v okviru projekta Promocije recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov in njihove uporabe v gradbeništvu - ReBirth, ki ga finančno podpirata Evropska unija, program LIFE+ in Ministrstvo za okolje in prostor.

Gradbeni odpadki, kot so beton, opeka, kovina, suhomontažne plošče, izolativni materiali, predstavljajo v povprečju 25-30 % celotne količine letno nastalih odpadkov v Evropi. Zavrženi obremenjujejo okolje, ločeno zbrani in predelani pa so uporaben vir surovin. Enako velja tudi za številne inertne in nenevarne odpadke iz industrije. V nekaterih okoljsko bolj osveščenih državah jih že dolgo uspešno uporabljajo kot vir surovin.

Na konferenci je, poleg domačih strokovnjakov, sodeloval tudi gost s Švedskega nacionalnega inštituta za raziskave in testiranje. Spregovorili smo o zakonodajnih zahtevah in usmeritvah, o ovirah in spodbudah ter izmenjali izkušnje iz prakse.

VIDEO POSNETEK S KONFERENCE

POSAMEZNE IZJAVE PREDSTAVNIKOV PODJETIJ IN ORGANIZACIJ S PODROČJA INDUSTRIJE GRADBENIH MATERIALOV IN GRADBENIH IZVAJALCEV:


Eva Kemperle, ZAG


Zvonko Cotič, Primorje, d.d., .


Zvonimir Britovšek, Ceste mostovi Celje, d.d. 


Zvonko Volk, Goriške opekarne, d.d.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.