Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Vlada seznanjena s Poročilom delovne skupine za pripravo ukrepov za sanacijo gradbeništva v Sloveniji

Vlada RS je na 115. redni seji  dne 6.1.2011 seznanila s poročilom delovne skupine za pripravo ukrepov za sanacijo gradbeništva v Sloveniji.

Vlada je resornim ministrstvom naložila, da v roku petnajst dni pripravijo konkretne ukrepe z oceno učinkov in poročajo, v kakšni fazi je realizacija načrtovanih aktivnosti. Ministrstvu za gospodarstvo je vlada naložila, da v roku šestdeset dni predloži poročilo o opravljenih aktivnostih resornih ministrstev za izvedbo predlogov ukrepov delovne skupine in oceno učinkov.

Na sestanku predsednika vlade Boruta Pahorja s predstavniki gospodarskih subjektov iz gradbeništva in bančništva, 13. 7. 2010, je bilo dogovorjeno, da Ministrstvo za gospodarstvo oblikuje delovno skupino za pripravo ukrepov za sanacijo gradbeništva v Sloveniji. 12. 8. 2010 je bila zato s sklepom ministrice za gospodarstvo mag. Darje Radić imenovana osemčlanska delovna skupina, v kateri poleg predstavnikov Ministrstva za gospodarstva sodelujejo predstavniki Ministrstva za promet, Ministrstva za okolje in prostor, Ministrstva za finance in Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.

Delovna skupina je pripravila pregled razmer v gradbeništvu, opredelila vzroke za krizo v gradbeništvu in njene posledice, pripravila pregled ukrepov, ki se že izvajajo in 8 predlogov novih ukrepov za sanacijo gradbeništva v Sloveniji. Predlogi ukrepov se nanašajo na zagotavljanje dodatne likvidnosti, povečanje povpraševanja, spodbujanje izvozne dejavnosti, urejanje področja dela, področja gradnje objektov, plačilne discipline in poostren inšpekcijski nadzor.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.