Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Premier Pahor dne 13.7.2010 sklical delovni sestanek s predstavniki gradbenega sektorja

Predsednik Vlade RS Borut Pahor je za 13. julija 2010 ob 15. uri  sklical delovni sestanek s predstavniki gradbenega sektorja. Namen sestanka je predstavitev aktualne problematike ter izmenjava mnenj o možnih ukrepih na tem področju. Kraj: Vlada RS, Gregorčičeva ul. 20, soba 70, Ljubljana
VIR:
VLADA RS
 

13. 7. (STA) - Predsednik vlade Borut Pahor je za popoldne sklical sestanek s predstavniki gradbenega sektorja. Na njem bodo predstavili aktualno problematiko in si izmenjali mnenja o možnih ukrepih na tem področju, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. 

Na sestanek so povabljeni nekdanji minister za gospodarstvo Matej Lahovnik, minister za okolje in prostor Roko Žarnić, minister za finance Franc Križanič, minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari in minister za promet Patrick Vlačič, so še pojasnili v kabinetu predsednika Vlade. 

S strani bančnikov so na sestanek med drugim vabljeni predsednik uprave NLB Božo Jašovič, prvi mož NKBM Matjaž Kovačič in predsednik uprave SID banke Sibil Svilan. 

S strani gradbenijh podjetij so na sestanek povabljeni prvi mož SCT Ivan Zidar, predsednica uprave Vegrada Hilda Tovšak, direktor družbe Primorje Holding Dušan Černigoj. Udeležili pa naj bi se ga tudi predsednik Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala pri Gospodarski zbornici Slovenije Branko Selak, njen direktor, Borut Gržinič, podpredsednik sekcije gradbincev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Franc Bukovec, predsednik Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Mirko Požar in drugi. 

Nekdanji minister za gospodarstvo Matej Lahovnik je prejšnji teden napovedal, da bodo na sestanku spregovorili tudi o vlogi bank in položaju zaposlenih v gradbeništvu ter poskušali razjasniti, kaj je domača naloga vsakega posameznega akterja. 

Premier Pahor je v začetku meseca poudaril, da želi na srečanju preveriti, ali morda vendarle obstajajo možne pomoči gradbenemu sektorju, ne da bi s tem ogrozili tržno regulacijo tega sektorja. Kot je izpostavil, je gradbeništvo v letih 2007 in 2008 pregrevalo gospodarsko rast, zdaj pa zamrzuje gospodarsko okrevanje. 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.