Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Anketa o neprodanih končanih, nedokončanih in kompenziranih stanovanjskih enotah v večstanovanjskih stavbah

Vse člane GZS-Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala bi radi prijazno opomnili, da so preteki teden prejeli po elektronski pošti dopis z dvema anketama na temo:

Anketa o neprodanih končanih, nedokončanih in kompenziranih stanovanjskih enotah v večstanovanjskih stavbah

Vljudno vas prosimo, da jo izpolnite do dne 9. 4. 2010!

OZADJE TEME:
Iz dopisa: 

Zadeva: Anketa o neprodanih končanih, nedokončanih in kompenziranih stanovanjskih enotah v večstanovanjskih stavbah

Med predvidenimi predlogi ukrepov za izboljšanje stanja v gradbeništvu, ki jih bo obravnaval UO ZGIGM na svoji seji dne 13.04.2010, bo tudi predlog ponudbe (glede na predloge ožje delovne skupine za pripravo ukrepov) neprodanih končanih, nedokončanih in kompenziranih primernih stanovanj v odkup tako javnim stanovanjskim skladom kot tudi ostalim neprofitnim stanovanjskim organizacijam oz. lokalnim skupnostim za namene najemnega stanovanjskega fonda, ki pa bi se lahko realizirali samo s sodelovanjem bank in države z državnimi poroštvi.

Da bi lahko konkretizirali to ponudbo, nujno potrebujemo podatke od naših članov (ankete so priložene posebej z več zavihki po posameznih lokacijah), ki so tudi investitorji v stanovanjsko gradnjo za trg oziroma prevzemniki kompenziranih stanovanj, o lokacijah in številu stanovanjskih enot, ki so neprodane, tako končanih kot nedokončanih (predvideno končanje v letu 2010). Obenem pa vas prosimo, da tudi navedete možni popust (glede na objavljenecene v splošnih pogojih prodaje ali po prevzetih cenah) na tako skupinsko prodajo stanovanjskih enot.

Zagotavljamo vam, da bodo vsi posredovani podatki uporabljeni v tej fazi obdelave samo za namen priprave ukrepov in se bodo javno prikazovali samo skupinski podatki, brez navajanja konkretnih podatkov po investitorjih ali lastnikih, lokacijah, cenah in popustih za posamezne enote. V kolikor bi prišlo do konkretnih dogovorov glede skupinske prodaje pa bodo seveda potrebni tudi detajlnejši podatki, ki pa jih boste sami posredovali zainteresiranim vlagateljem.

Obenem vas še prosimo, da nam posredujete podatek, kakšen delež vam predstavljajo zaloge neprodanih končanih, nedokončanih in prevzetih stanovanj na dan 31.12.2009 v primerjavi s prihodki od prodaje v letu 2009, zaradi ugotovitve izpostavljenosti članov ZGIGM do nepremičninskega stanovanjskega trga.

Prosimo vas, da podatke (izpolnjene ankete) pošljete na e - naslov: borut.grzinic@gzs.si do vključno petka, 09.04.2010, ker bo potrebna še obdelava podatkov pred sejo UO ZGIGM za dokončno pripravo predloga ukrepov.

Lep pozdrav!

Direktor ZGIGM

Borut Gržinič, l.r.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.