Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Delavnica: Da ne bo težav z DDV v gradbeništvu, 1.april 2010

GZS-Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala
organizira in vabi na dvourno delavnico

Da ne bo težav z DDV v gradbeništvu 

v četrtek, 1. aprila 2010 od 9.00 do 11.00,
lokacija: GZS, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana,
medetaža, dvorana E

Slovenski zavezanci za davek na dodano vrednost (DDV) morajo že obračunavati DDV v skladu z obsežnimi spremembi in dopolnitvami v zakonu, ki jih je državni zbor uzakonil 19. oktobra in so po večini začele veljati že 1. januarja 2010. To zakonsko dopolnilo je prineslo mehanizem obrnjene davčne obveznosti med izbrane skupine zavezancev na ozemlju Slovenije. Namesto dobaviteljev so DDV dolžni obračunati in plačati prejemniki dobav in naročniki storitev ter plačniki predplačil v zvezi z opravljenimi dobavami ali storitvami. Po 76. a členu od 1. januarja velja  načelo obrnjene davčne obveznosti – kar pomeni, da je na ozemlju Slovenije plačnik storitve njen naročnik (zavezanec za DDV) – za dejavnosti, ki jih ta člen posebej omenja: gradbena dela, vključno s popravili, čiščenjem, vzdrževanjem, rekonstrukcijo in rušenjem v zvezi z nepremičninami, posredovanje osebja, vključenega v dejavnosti iz prejšnje točke, za dobavo določenih nepremičnin in za dobavo odpadkov, ostankov in rabljenega materiala ter storitev iz zakonske Priloge III a. Davčna uprava bo z navzkrižnim nadzorom preverjala, ali je prejemnik storitve upošteval načelo obrnjene davčne obveznosti in obračunal DDV.

Delavnica je dopolnjena ponovitev tem DDV novosti v gradbeništvu, ki smo jih obravnavali na seminarjih decembra 2009 in januarja 2010 na GZS (organizator ZGIGM).

Katera znanja boste pridobili:

→Kdaj so pogoji za uporabo 76.a člena izpolnjeni?

→Vpliv novih navodil DURS na način obračunavanja DDV pri obrnjeni davčni obveznosti

→Uporaba stopnje DDV v gradbeništvu in spremembe po 1.1.2011

→Popravek odbitka vstopnega DDV – šok davčnega zavezanca.

→DDV posebnosti pri sistemu »ključ v roke«

→DDV pri kasnejših znižanjih cene in razdrtju pogodbe

→Pogodbene kazni in DDV

OkvirnI programski termin delavnice:

8.30 - 9.00 Registracija udeležencev(jutranja kava)

9.00 - 9.05 Uvodni pozdrav in nagovor: Borut Gržinič, direktor GZS ZGIGM

9:05 - 11:00 Podrobnejši program obravnavanih tem sledi. Udeleženci ste naprošeni, da v nadaljevanju spodaj sporočite teme, primere iz prakse in vprašanje, ki bi jih želeli poglobiti na delavnici

Predavatelja:
Aleksandra Heinzer je davčna svetovalka v družbi Pakta svetovanje d.o.o. Specializirana je predvsem za področja davčnih postopkov, osebne obdavčitve in posredne obdavčitve. Ima veliko izkušenj s področja DDV v gradbeni panogi, na katero predava tudi javnim naročnikom. Je avtorica številnih strokovnih člankov ter predavateljica strokovnih seminarjev in tečajev s področja davka na dodano vrednost.

Kotizacija:
Člani GZS:           60,00 € + 20% DDV
Nečlani GZS:     100,00 € + 20% DDV

Cena zajema udeležbo na seminarju, gradivo, postrežbo z napitki med odmorom in potrdilo o udeležbi.


Na podlagi pisne prijave vam bomo izstavili račun, ki ga plačate  pred začetkom seminarja. Potrdilo o plačilu kotizacije prinesite s seboj!

Dodatne informacije:
GZS Zbornica gradbeništva in IGM, telefon: 01/5898 246, Valentina Smrkolj

Prijave in odjave:
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (30!) oziroma do 29. marec 2010:

Udeleženci, ki se prijavijo zadnji dan izgubijo pravico do odpovedi seminarja. Skrajni rok za morebitno pisno (elektronsko) odpoved je tri dni pred seminarjem. V nasprotnem primeru kotizacijo zaračunamo v celoti.

Udeleženci delavnice imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest v 1. garaži oziroma na zunanjem parkirišču GZS.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.