Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Zbiramo pripombe na predlog Uredbe o zelenem javnem naročanju

Ministrstvo za finance je v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, Službo vlade za razvoj in evropske zadeve in nekaterimi drugimi ministrstvi ter stroko pripravilo predlog Uredbe o zelenem javnem naročanju .

Uredba določa obvezna ravnanja naročnikov po Zakonu o javnem naročanju (Uradni list RS, št. 128/06, 16/08 in 34/08) in Zakonu o javnem naročanju na vodnem, energetskem, transportnem področju in področju poštnih storitev (Uradni list RS, št. 128/06, 16/08 in 34/08) ter za skupna javna naročila. Uredba opredeljuje temeljne in dodatne okoljske zahteve za 9 prioritetnih skupin predmetov javnega naročanja:

  1. električno energijo,
  2. živila in gostinske storitve,
  3. elektronsko pisarniško opremo,
  4. pisarniški papir,
  5. belo tehniko, aparate in druge izdelke, ki so označeni z energijskimi nalepkami,
  6. gradnjo, prenovo stavb in prostorov, vključno z idejno zasnovo, projektiranjem ter rednim in investicijskim vzdrževanjem,
  7. javno razsvetljavo,
  8. pohištvo in
  9. čistila in storitve čiščenja.

Za naročnike, ki morajo, v skladu z uredbo, okoljske vidike v postopke javnega naročanje vključiti le v merila za izbor, je oblikovana posebna priloga. S predvidenim konceptom uredbe se omogoča, da se le-ta na enostaven način dopolnjuje z novimi skupinami predmetov javnega naročanja.

Več: Uradno objava MF

Zbornica gradbeništva in IGM zbira pripombe, komentarje in predloge na elektronskem naslovu zgigm@gzs.si do 27.2.2010.

V primeru interesa članov GZS ZGIGM bomo organizirali tudi delovni sestanek in pripombe na predlog oblikovali skupaj, svoj interes posredujte po telefonu 01 5898 242 - tajništvo ali po elektronski pošti na e naslov zgigm@gzs.si.

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.