Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Zeleno javno naročanje - priložnosti in dobre prakse, 04.02.2010

Služba Vlade RS za razvoj in evropske zadeve,  Mednarodni center za usposabljanje Mednarodne organizacije za delo, Veleposlaništvo kraljevine Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, Veleposlaništvo Švedske, in Gospodarska zbornica Slovenije vas vabimo na konferenco z naslovom  Zeleno javno naročanje- priložnosti in dobre prakse.

Nekatere države članice EU imajo na področju zelenega javnega naročanja že bogate izkušnje in zavidljive rezultate, zelo dejavna je tudi Evropska komisija. V Sloveniji si izkušnje na tem področju še pridobivamo. Konferenca bo v

   četrtek, 4. februarja 2010, ob 9.00 uri,  dvorana A + dvorana C/ konferenčna povezava, 1. nadstropje Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

Namenjena je vsem, ki ste z javnim naročanjem povezani bodisi kot naročniki, bodisi kot ponudniki in bi želeli izvedeti več o vidikih "zelenega" javnega naročanja.

V okviru programa konference bodo gostje iz Evropske komisije, nekaterih držav članic in Slovenije predstavili:

  • politiko EU na področju zelenega javnega naročanja;
  • Akcijski načrt RS za zeleno javno naročanje za obdobje 2009 – 2012 in uredbo o zelenem javnem naročanju;
  • pravne vidike in rešitve, povezane z zelenim javnim naročanjem;
  • primere dobrih praks pri zelenem javnem naročanjem v Veliki Britaniji, na Švedskem, v Avstriji in Sloveniji.

Dogodek predstavlja odlično priložnost  kjer se boste lahko seznanili z možnostmi in priložnostmi, ki jih zeleno javno naročanje prinaša za ustvarjanje novih poslovnih priložnosti ob zmanjševanju vplivov na okolje. Vabimo vas tudi k ogledu konferenčnega letaka

Žal prijave niso več možne, ker so vsa razpoložljiva mesta zasedena. Vsi, ki se boste konference lahko udeležili,  boste prejeli dodatne napotke do petka 29. januarja.

V prihodnjih mesecih so predvideni novi dogodki in izobraževanja na temo zelenega javnega naročanja. Za prejemanje elektronskih obvestil o teh dogodkih se obrnite na elektronski naslov: marjana.dermelj@gov.si.  

Za razumevanje in vašo pripravljenost za sodelovanje se vam zahvaljujemo in vas pozdravljamo.

Dodatna pojasnila:
Marjana Dermelj, 
Služba Vlade RS za razvoj in evropske zadeve,   
tel.:  01 478 11 83, 
e-pošta: marjana.dermelj@gov.si.

Vljudno vabljeni!


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.