Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Sejem GREEN in Pomladni sejem (sejem Megra) vabita na ogled

Vabimo Vas na sejem GREEN in Pomladni sejem, ki bosta potekala od 26. do 29. marca 2015 v Gornji Radgoni na Pomurskem sejmu.

 POMLADNI SEJEM sooblikujejo sejem gradbeništva MEGRA, ki se razvija v Gornji Radgoni že več kot 30 let, sejem energetike ENGRA, sejem komunale, urejanja okolje in ekologije KOGRA ter Pomurski obrtno-podjetniški sejem POS.

Na sejmu se bo glede na povprečje zadnjih let predstavila največja bera kakovostne gradbene mehanizacije s predstavitvami blagovnih znamk, kot so Liebherr, Bell, Husman, HSM, Caterpillar, Komtech, Hartl, Volvo, Hyundai, Palfinger, Kubota, Case, New Holland, Komatsu, Anmann, Furukawa, Powerscreen in druge.

 Dobro zastopana bodo področja gradbene opreme, orodij za obrt in gradbeništvo, kritin in stavbnega pohištva. Pomen lesa v gradbeništvu in domu bo poudarila razstava  Čar lesa. K izkoriščanju nepovratnih finančnih spodbud občanom v naložbe učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov v domovih bodo vabili ponudniki toplotnih črpalk, fotovoltaike, geotermalne energije, kotlov na biomaso, izolacij ter klimatizacije stavb.

 Predstavitev komunalne mehanizacije in opreme bo dopolnjevala ponudba čistilnih naprav in sodobnega ravnanja z odpadki. Za urejanje okolice objektov bodo poskrbeli ponudniki kosilnic ter drugega orodja in opreme.

 Obrtna ulica bo nudila nasvete, izdelke in storitve članov območnih obrtno-podjetniških zbornic Pomurja ter predstavila deficitarne poklice.

 Na predstavitvi graditeljskega in trajnostnega izobraževanja z živimi predstavitvami sodelujejo dijaki, študentje in profesorji, od katerih bodo lahko mladi pridobili verodostojno in osebno informacijo o izbiri perspektivnega nadaljevanja izobraževanja.

 Trajnostno poslanstvo bo širilo tudi tehtno strokovno dogajanje. Ministrstvo za okolje in prostor organizira strokovne posvete o povezovanju potencialov za prehod v zeleno gospodarstvo, o elektro-mobilnosti ter o celoviti prenovi stavb v kontekstu trajnostne gradnje. Inštitut za javne službe v sodelovanju z Zbornico komunalnega gospodarstva, Skupnostjo občin Slovenije, Združenjem občin Slovenije in Združenjem mestnih občin organizira tradicionalni komunalni posvet KOGRA 2015. Gradbeni Inštitut ZRMK in Obrtno-podjetniška zbornica sta pripravila strokovni posvet z naslovom Kontrola kakovosti – pogoji za dobro izvedena dela. Predstavilo se bo Slovensko združenje za informacijsko modeliranje v gradbeništvu. Strokovni posvet: Karierna rehabilitacija, vključujoča družba v smeri krožnega gospodarstva in zelenih delovnih mest – izziv vsakega podjetja prihodnosti organizira Razvojna zadruga Etri. Mariborska razvojna agencija - Evropska podjetniška mreža je pripravila mednarodno kooperacijsko srečanje »MEET4BUSINESS«. Problemska konferenca Zveze ekoloških gibanj Slovenije bo spregovorila o kakovosti zraka v Pomurju in Sloveniji. Območne obrtno-podjetniške zbornice Pomurja so pripravile strokovno srečanje obrtnikov in podjetnikov s področja gradbeništva.

Sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN bo povezal inovativne snovalce, ponudnike, gospodarske družbe, znanstvene institucije, vladne in nevladne ustanove ter uporabnike človeku, družbi in naravi prijaznih tehnologij, znanja, izdelkov in storitev.

Vabimo vas na dogodke na Zelenem odru in v forumskih dvoranah, ki si sledijo po koledarju in urniku na povezavi:  http://www.pomurski-sejem.si/index.php/sl/pomladni-sejem/strokovni-program.

Vsak obiskovalec, ki bo prinesel na sejem vsaj 5 uporabnih kosov oblačil ali 5-10 kg starega papirja, bo upravičen do nakupa vstopnice s 50% popustom, torej 2,00 € za vstopnico.

 Vljudno vabljeni!

 Miran Mate, projektni vodja
GSM: +386 (0)41 263 107
miran.mate@pomurski-sejem.si
-------------------------------------
Pomurski sejem d.d.
Cesta na stadion 2
SI-9250 Gornja Radgona
T: +386 (0) 2 564 2 100
F: +386 (0) 2 564 2 160
www.pomurski-sejem.si

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.