Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Pilotno certificiranje gradbenih delavcev v Sloveniji uspelo

GZS Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala je v okviru projekta ISO CONSTRUCT – Potrjevanje kompetenc nekvalificiranih delavcev v gradbenem sektorju ob uporabi standarda ISO 17024, na lokaciji javnega šolskega zavoda ŠC Celje (http://www.sc-celje.si/Strani/default.aspx ), v učnih delavnicah, v torek 2.6.2015 izvedla poskusno certificiranje zainteresiranih gradbenih delavcev.

Certificiranje oseb pomeni preverjanje znanja, veščin in spretnosti gradbenih delavcev na trgu dela ali brezposelnih, ki že imajo nekaj letne izkušnje v gradbeništvu a za to nimajo nobenega formalnega potrdila  o izobrazbi ali usposabljanju. Izpit za pridobitev certifikata Certificiran gradbeni delavec po ISO 17024 sestavljajo pisni, praktični in ustni del. Praktični del izpita predstavljajo naloge iz zidanja in ometavanja, izdelave opaža in enostavno vezavo armature ter osnove betoniranja.

Izpit za pridobitev certifikata Certificiran gradbeni delavec po vedno bolj široko upšorabljenem standardu ISO 17024 je uspešno opravilo vseh 8 prijavljenih kandidatov. Delavcem pridobljeni certifikat predstavlja evropsko dokazilo o kvalifikacijah za gradbenega delavca na EU zahtevnostni ravni 2 (oziroma na zahtevnostni ravni 3 v Sloveniji).

Poskusno certificiranje gradbenih delavcev v tem času poteka tudi v ostalih evropskih državah (Španija, Avstrija, Nemčija, Finska), ki so del projektnega konzorcija ISO-CONSTRUCT.

POZOR:
GZS ZGIGM razpisuje dodani termin za kandidate brezplačno certificiranje gradbenih delavcev brez formalne izobrazbe dne 2.7.2015 ponovno na Šolskem centru Celje v učnih delavnicah.
Zainteresirani pošljite prijavo na zgigm@gzs.si in ji priložite PRIJAVNICO ter SVOJE PODATKE.  Dodatne informacije o pilotnem certificiranju na tel. št.  01 5898 423.


Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.