Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Gradbeniada 2016 na ŠC Celje, utrinki

V četrtek, 14. 4. 2016 smo obiskali Gradbeniado 2016, tradicionalno letno tekmovanje 5 srednjih gradbenih šol iz Sloveniji in povabljenih tujih gradbenih šol iz obmejnih držav (letos tržaške gradbene šole), ki je kljub deževnemu vremenu vseeno uspela. Dijaki in dijakinje so se pomerili v tekmovanju (iz poklicnega dela) ročnih spretnosti, preverjanja strokovnega znanja gradbenih tehnikov in športnega tekmovanja. Letošnji skupni zmagovalec so ekipe dijakinj in dijakov gostitelja tekmovanja. Strokovna služba GZS ZGIGM zmagovalcem, Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja na ŠC Celje,  iskreno čestita.


V času tekmovanja je zasedala tudi Skupnost srednjih gradbenih šol in obravnavala tematiko vpisov v srednje gradbene šole, razvoja panožnih izobraževalnih programov in priprave novih poklicnih standardov po meri potreb gospodarstva, privlačnosti programov za dekleta, podpori deficitarnim poklicem v gradbeništvu, predstavitvi nove sodobne opreme za praktično delo mladih, obveščenosti mladih o obvezi delodajalcev o promociji zdravja na delovnem mestu in aktualni problematiki sprememb področne zakonodaje, ki želi poklice v gradbeništvu še bolj deregulirati in odvzeti vlogo in pomen odgovornim vodjem posameznih del (gradbenim tehnikom, gradbenim delovodjem in mojstrom).

Dogodek bomo na GZS ZGIGM v naslednjih letih skušali približati delodajalcem in jih povabiti na mreženje in druženje z dijaki srednjih gradbenih šol.

Uradna novica o tekmovanju s strani organizatorja >>>

Avtor fotografij: Valentina Kuzma, GZS ZGIGM, in Igor Kastelic, ŠC Celje




Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.