Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Delavnica "Sodobna VGRADNJA OKEN IN VRAT" ter pomen ZRAKOTESNOSTI pri skoraj NIČ-ENERGIJSKI gradnji ali prenovi stavb

Gradbeni inštitut ZRMK, član GZS ZGIGM,  v torek dne 14.6.2016 v Ljubljani na Dimičevi 14 organizira strokovno delavnico, kjer bo pojasnjeno, kakšna naj bo sodobna vgradnja oz. kakšne so zahteve v smernici RAL, ki jo izdaja in ob sodelovanju stroke redno posodablja nemško združenje RAL. Smernica namreč opisuje vse korake vgradnje, kjer je omenjeni način tesnjenja nadgradnja klasičnih postopkov. Brez njega ne moremo izpolniti naprednih meril za zrakotesnost, niti ne doseči kazalnikov skoraj nič-energijskih stavb.

Člani GZS ZGIGM imajo dodaten 10% popust. 

OZADJE DOGODKA:
Slovenska tehnična zakonodaja s področja učinkovite rabe energije v stavbah spada med najstrožje v EU. Gradnja in prenova skoraj nič-energijskih stavb, zahteve zrakotesnosti in posledično vgradnja zunanjega stavbnega pohištva so tesno prepleteni med seboj. Že jutri bomo gradili ali prenavljali le v skoraj nič-energijskem standardu. Zakaj dajemo zrakotesnosti tako velik pomen? Kako vgrajevati okna in vrata v luči novih evropskih in nacionalnih usmeritev, politik, zakonodaje in zadnjem stanju tehnike? Odgovore na takšna in podobna vprašanja boste dobili na naši strokovni delavnici, namenjeni vsem, ki ste povezani z načrtovanjem, gradnjo ali prenovo stavb in vgradnjo oken in vrat.
Vabljeni k aktivni udeležbi na razpravi!


Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.