Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: V okviru projekta SKILLCO smo gostili tujo delegacijo poklicnih šol in panožnih zbornic

V dneh 14.12. in 15.12.2016 je strokovna služba GZS ZGIGM v okviru evropskega projekta SKILLCO gostila tujo delegacijo predstavnikov poklicnih šol in zbornic iz Madžarske, Nemčije in evropskega krovnega združenja gradbenih dejavnosti - FIEC iz Belgije. Na srečanju sta sodelovali še dve slovenski organizaciji: Center za poklicno izobraževanje RS in Šolski center Celje – Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja.

Dvodnevno delovno srečanje je bilo usmerjeno v aktivnosti, ki jih bomo skupaj izvajali do oktobra 2019 z namenom identifikacije najpogostejših manjkajočih spretnosti zaposlenih v gradbeništvu na območju EU v izbranih državah. Za vrzeli v spretnostih zaposlenih bomo pripravili posebno panožno usposabljanje za že zaposlene (modul B) in za dijake (modul A), ki se še izobražujejo za vstop na trg dela. Zato bo v letu 2017 zelo pomembno sodelovanje GZS ZGIGM neposredno s podjetji, še zlasti z njihovimi kadrovskimi službami in vodji gradbišč. Člane GZS ZGIGM vabimo, da se po svojih močeh aktivno vključite v aktivnosti projekta.

 

Že spomladi 2017 bomo organizirali dve fokusni skupini, na katerih boste imeli delodajalci (gradbena podjetja) priložnost izpostaviti,  katere so manjkajoče spretnosti, veščine vaših zaposlenih, za katere bi si želeli vaše zaposlene dodatno usposabljati – na podlagi vaših ugotovitev bomo namreč pripravili brezplačna izobraževanja/usposabljanja. Manjkajoče spretnosti v gradbeni dejavnosti bomo s pomočjo članic FEIC-a istočasno ugotavljali tudi v Nemčiji in na Madžarskem.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.