Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Potrebe po vajencih do leta 2020 in sodelovanje v področni posvetovalni skupini v okviru GZS

Državni zbor je 8. maja 2017 potrdil Zakon o vajeništvu .  V šolskem letu 2017/2018 pričnemo v Sloveniji s poskusnim uvajanjem vajeništva za nekaj izbranih programov. Pošiljamo kratko anketo, s katero želimo ugotoviti potrebe po vajencih do leta 2020. Podatke, ki jih bomo zbrali z vašo pomočjo, bomo posredovali Ministrstvu za izobraževanje znanost in šport,  za potrebe načrtovanja programov izobraževanja po vajeniški obliki.

Več v spletni anketi:        https://www.1ka.si/a/132763

Prosimo vas, da anketo izpolnite do 20. 6. 2017. Anketa bo podlaga za nadaljnje načrtovanje programov po vajeniški obliki izobraževanja in tudi za razmestitev šol, ki bodo izvajale izobraževanje po vajeniški obliki. 

Zainteresirana podjetja in družbe vljudno naprošamo, da posredujejo ime predstavnika (teh je lahko za gradbeništvo več), ki bi bil pripravljen se aktivno vključevati v delo posvetovalne skupine pri GZS na področju širših vsebin vajeništva (na področju vsebin, ki se najširše dotikajo razvoja kadrov in trga dela (izobraževanje – spremembe zakonodaje, izobraževanje zaposlenih, aktivno staranje – podaljševanje zaposlitve  in medgeneracijski prenos znanja, kompetenčni modeli…..). Vaš interes za ponujeno sodelovanje sporočite na e naslov: valentina.kuzma@gzs.si ali zgigm@gzs.si.



 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.