Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Obiskali smo nizozemsko univerzo, oddelek za interaktivno učenje - resničnostne igre

V dneh 18.10, in 19.10.2018 smo bili na delovnem obisku, mednarodnem srečanju, na OUNL (Open University of the Netherlands, the Welten Institute). 

Odprta univerza na Nizozemskem razvija in zagotavlja odprto izobraževanje na daljavo. Posebna pozornost je namenjena uporabi novih IKT in metod poučevanja / učenja, da se nizozemskim državljanom zagotovijo učinkovite, učinkovite, privlačne in dostopne ustanove za vseživljenjsko učenje in izobraževanje. Odprta univerza na Nizozemskem ima 15.000 študentov in približno 750 zaposlenih. 
Nove tehnologije in pristopi k učenju in inovativnosti so v veliki meri preizkušeni v OUNL laboratorijih in v praksi. Skupina za tehnološko napredovalno učenje na Inštitutu Welten se osredotoča predvsem na elektronska učna okolja in združuje strokovno znanje na področjih pedagoških scenarijev za podporo učenju in učenju, interoperabilnost, sisteme za upravljanje učenja, virtualna učna okolja, družabne medijske podobe (osebna učna okolja), socialno in situacijsko zavedanje, uporabnost, pa tudi strokovno znanje, povezano z ustvarjanjem vsebin, upravljanje vsebin, učenje na delovnem mestu in vseživljenjsko učenje na splošno.

GZS ZGIGM bo z OUNL sodelovala 2 leti in sicer od oktobra 2018-septembra 2020 pri razvoju in krepitvi podjetniških veščin mladih gradbincev. Več projekt TYCON.

 

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.