Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Sporočila nastopajočih javnosti - DNEVI GRADBENEGA PRAVA 2019, 1.DEL

Denis Stroligo, direktor Uradnega lista RS d.o.o., je odprl dogodek, nagovoril udeležence v izjavi pa podal evalvacijo dogodka ter načrte za prihodnje strokovno izobraževanje



Mag. MAJA KORŠIČ POTOČNIK odvetnica specialistka za gospodarsko pravo in javna naročila v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o. p., d. o. o. in doktorska kandidatka na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru je predstavila problematiko zaposlitev vodij del po novi zakonodaji, dotaknila se posebnosti pri zaposlovanju vodij del po 14. členu GZ in nezakonitosti investitorjevih zahtev. Ker so javni naročniki začeli kombinirati GZ z javno naročniškimi pogoji in zahtevami, meni, da izvajalcem ne ostane drugega kot da se znajdejo in tolmačijo zakonodajo na način, da je lahko vodja del, ki bo določen kot vodja gradnje (kadar naročnik zahteva dva kadra, vodjo gradnje in vodjo del), zaposlen pri več delodajalcih in ne zgolj pri enem.


mag. Aleš Velkaverh, Odvetniška družba Starman Velkaverh, je na #DNEVIGRADBENEGAPRAVA predstavil Jamčevanje za napake: Kdaj pride v poštev manjvrednost objekta in kako se določi. Pojasnil je, da je jamčevanje za napake zapleten institut znotraj zapletenega sistema, da je vrstni red jamčevalnih zahtevkov pomemben ter da ima načeloma izvajalec vedno pravico do odprave napak. Opredelil je, kdaj postane objekt manjvreden, kako se določi manjvrednost in uveljavi jamčevalni zahtevek za znižanje plačila (eden od možnih zahtevkov).


dr. Matjaž Mikoš, dekan Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Univerza v Ljubljani, je na #DNEVIGRADBENEGAPRAVA kot prvi tematski govornik delil z udeleženci odprte dileme gradbene zakonodaje, trende in izzive v panogi s katerimi se bodo srečale vse izobraževalne ustanove in podal načrtovan odziv fakultete, ki se usmerja v spremembo študijskih programov v bolj enovite.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.