Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: GRADITE Z NARAVO NA SEJMU MEGRA 2020 - odpovedano

Spoštovani!
Glede na nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) je Pomurski sejem skupaj s svojimi partnerji, ki sodelujejo pri organizaciji 31. Mednarodnega sejma gradbeništva, energetike, komunale in obrti MEGRA ter 5. Mednarodnega sejma trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN, ki bi morala potekati od 25. do 28. marca 2020, sprejel odločitev, da sejma v tem terminu odpove.
Predvidoma bomo bienalna sejma MEGRA in GREEN namesto letos organizirali prihodnje leto v pomladanskem terminu. Izjava za javnost
Prosimo vas za objavo informacije in vas lepo pozdravljamo,

Miran Mate, projektni vodja
GSM: +386 (0)41 263 107
miran.mate@pomurski-sejem.si

pomurski_sejem_logo.jpg
Pomurski sejem d.o.o.
Cesta na stadion 2
SI-9250 Gornja Radgona
T: +386 (0) 2 564 2 100
F: +386 (0) 2 564 2 160

ODPOVEDAN JE TUDI DOGODEK GZS ZGIGM: 

27.3.2020, trajanje: 60 min
NOVE METODOLOGIJE IN KONCEPTI UČENJA TER POUČEVANJA V GRADBENIH PODJETJIH IN IZOBRAŽEVALNIH USTANOVAH

Predstavitev novih konceptov in metodologije in izkušenj iz tujine in doma.
Delo na razvitih GZS ZGIGM mednarodnih primerih:

  • SSHH spletna aplikacija 
  • UPP GAMES mobilna aplikacija 
  • TCYON spletna aplikacija 
  • SKILLCO mobilna aplikacija

 Sodelujoči učenci, ki se bodo učne aplikacije preizkusili, sodelujejo v žrebu za nagrade. Organizator: GZS ZBORNICA GRADBENIŠTVA IN INDUSTRIJE GRADBENEGA MATERIALA


 

MEGRA, 31. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti bo predstavljal konjunkturo v gradbeništvu od 25. do 28. marca 2020 v Gornji Radgoni. Spodbujal bo trajnostno gradnjo, varčevanje z energijo in uporabo obnovljivih virov. 

 

Investitorjem in uporabnikom bodo svoje izdelke in storitve prikazali ponudniki najnovejše gradbene in komunalne mehanizacije, gradbenih odrov, materialov, orodij, obrtnih in drugih storitev.  Obiskovalce bodo seznanili s sodobnimi trendi in pripomočki za zeleno gradnjo, energijsko in siceršnjo obnovo stavb, urejanje okolice ter skrb za okolje. Ponudili jim bodo montažne hiše, stavbno pohištvo, čistilne naprave, različne sisteme ogrevanja in klimatizacije ter različne možnosti za uporabo lesa v gradnji in v bivalnih prostorih. Privabila jih bodo tudi brezplačna svetovanja arhitektov, gradbenih in energetskih strokovnjakov, svetovanja za ravnanje v primeru naravnih nesreč, urejanje vrtov ter o subvencijah Eko sklada.

 

Na Obrtni ulici bodo člani območnih obrtno podjetniških zbornic ter strokovnih sekcij Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije prikazali zaključna obrtna dela v gradbeništvu in deficitarne obrtne poklice. K izobraževanju in poklicnim uspehom na področju gradnje, komunale, energetike in obrti bodo z zanimivimi predstavitvami in tekmovanji ob obrtnikih vabile tudi izobraževalne ustanove in Zavod za zaposlovanje Murska Sobota.

 

Pod okriljem Pomurske gospodarske zbornice bodo svoje dejavnosti in ponudbo predstavili Pomgrad, Arcont IP, Varis, Kema, Cleangrad, Nafta strojna ter Kamnoseštvo Petek.

 

Sočasno bo mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN predstavil zamisli in izdelke, ki so v korist potrošnikom, okolju in družbi: samooskrbo z energijo iz obnovljivih virov, e-mobilnost, naravne gradbene materiale in gradnjo, ekološko in permakulturno pridelavo hrane, rokodelstvo, socialno podjetništvo, domače naravne dobrote in druge izdelke za ozaveščeno, zeleno potrošnjo.

 

Tehtno bo tudi strokovno dogajanje.

 

Že prvi dan, v sredo 25. marca bo od 9.00 ure dalje strokovni posvet Družbe za raziskave v cestni in prometni stroki Slovenije, DRC osvetlil vpliv gradnje železniške infrastrukture na varnost in pretočnost cestnega prometa, gospodarsko rast države ter utrjevanje pomena Luke Koper.

Ob 13.00 bosta sejma MEGRA in GREEN svečano odprta, dogodek pa bo podčrtala  podelitev priznanj Znak kakovosti v graditeljstvu 2020, Gradbenega inštituta ZRMK.

 

Strokovno dogajanje se bo nadaljevalo s posvetom o lesu kot pomembnem zelenem gradivu Slovenije v organizaciji Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

 

Ves dan bo potekalo tudi kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS pod taktirko Mariborske razvojne agencije / Evropske podjetniške mreže (EEN), ki bo ponudilo podjetjem, obrtnikom in zainteresiranim posameznikom priložnost za navezovanje stikov in izmenjavo izkušenj s potencialnimi poslovnimi partnerji iz Evropskih držav.

 

Četrtek, 26. marca bo dan komunale, ekologije, energetike in mednarodni dan vzdrževanja cest. Že ob 9.00 uri se bo pričel strokovni posvet z naslovom: Komunala prihodnosti – inovativne tehnologije in novi poslovni modeli za učinkovite komunalne storitve po dostopnih cenah v organizaciji Inštituta za javne službe.

 

Ob 10.00 uri bo steklo srečanje na tematiko energetskega prehoda v brezogljično družbo in izzivi, ki jih ta predstavlja za gospodarstvo. Dogodek pripravlja GZS, Združenje za svetovalni inženiring.

 

Petek, 27. marca bo posvečen gradbenemu okoljevarstvenemu izobraževanju,

obrtnim dejavnostim v gradbeništvu, lesu in ekologiji.

                                  

OZS in OOZ Gornja Radgona pripravljata ob 13.30 posvetovanje o novostih in pasteh pri opravljanju čezmejnih storitev.

 

GZS ZGIGM bo predstavil nove metodologije in koncepte učenja ter poučevanja v gradbenih podjetjih in izobraževalnih ustanovah.

 

Sejem bodo obiskali osnovnošolci, ki se želijo izobraževati za gradbene in obrtne dejavnosti ter dijaki in študentje, ki se na teh področjih že izobražujejo. Svoje znanje bodo prikazali tudi na tekmovanjih in ustvarjalnih delavnicah.

 

 

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

 

Za vse dodatne informacije o sejemskem sodelovanju in vašem razstavnem prostoru vam je z veseljem na voljo Robi Fišer, E: robi.fiser@pomurski-sejem.si, T: 02 56 42 113.

 

Vaš strokovni, poslovni ali promocijski dogodek bo v urnik sejemskega dogajanja z veseljem dodal Boris Erjavec, E: boris.erjavec@pomurski-sejem.si, T: 02 56 42 115

 

 

 

http://www.pomurski-sejem.si/

 

PROGRAM STROKOVNEGA IN SPREMLJEVALNEGA DOGAJANJA

  

Sreda, 25. 3. 

DAN GRADBINCEV, DAN CESTOGRADITELJEV                                              

 

9.00 – 12.45

Vpliv gradnje železniške infrastrukture na varnost in pretočnost cestnega prometa, gospodarsko rast države ter utrjevanje pomena Luke Koper

Organizacija.: Družba za raziskave v cestni in prometni stroki Slovenije, DRC. Več informacij Evstahij Drmota, E: evstahij.drmota@drc.si, T: 01 430 15 61.

 

13.00

- svečano odprtje sejma MEGRA in sejma GREEN

- podelitev priznanj Znak kakovosti v graditeljstvu 2020, Gradbeni inštitut ZRMK

 

Les – »zeleno« gradivo Slovenije

Oddelek za lesarstvo, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani. Informacije: dr. Franc Pohleven, E: franc.pohleven@bf.uni-lj.si, T: 031 390 393

 

 

9.00 – 16.00

kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS, Mariborska razvojna agencija / Evropska podjetniška mreža (EEN). Podjetjem, obrtnikom in zainteresiranim posameznikom bo ponudilo priložnost za navezovanje stikov in izmenjavo izkušenj s potencialnimi poslovnimi partnerji iz Evropskih držav. Program omogoča na podlagi vnaprej izbranih srečanj individualne sestanke s potencialnimi partnerji. Udeležba je brezplačna. Informacije:

Jolanda Damiš, E: jolanda.damis@mra.si, T: 041/987 371.

 

 

 

Četrtek, 26. 3.           

DAN KOMUNALE,

DAN EKOLOGIJE, ENERGETIKE, MEDNARODNI DAN VZDRŽEVANJA CEST            

                                                               

9.00 - 12.00

Strokovni posvet: Komunala prihodnosti – inovativne tehnologije in novi poslovni modeli za učinkovite komunalne storitve po dostopnih cenah

Organizacija.:  Inštitut za javne službe. Informacije: mag. Stanka Cerkvenik,

E: stanka.cerkvenik@javne-sluzbe.si, T: 041/821 821.

           

10.00 – 12.00

 

Energetski prehod v brezogljično družbo in izzivi za gospodarstvo.

Organizacija: GZS, Združenje za svetovalni inženiring.

Informacije: E:  vekoslav.korosec@gzs.si, T: 01/5898 255.

 

                                                                                                                   

Petek, 27. 3.  

DAN GRADBENEGA IN OKOLJEVARSTVENEGA IZOBRAŽEVANJA, OBRTNIH DEJAVNOSTI V GRADBENIŠTVU, LESA, EKOLOGIJE                         

  

13.30 – 15.30

Posvet »Opravljanje čezmejnih storitev-pasti in novosti v letu 2020«

Organizacija: OZS in OOZ Gornja Radgona.

Informacije:  mag. Nataša Lorber, E: natasa.lorber@ozs.si, T: 02 564 80 90.

 

10.00 – 14.00

Obisk Obrtne ulice, ustvarjalne delavnice in tekmovanje osnovnošolcev.

Organizacija OOZS in Zavod za zaposlovanje Murska Sobota.

Informacije: Jelka Jež, E: jelka.jez@ess.gov.si, T: 031/294 842

 

10.00 – 14.00

Tekmovanje dijakov v zidanju, predstavitve gradbenega in okoljevarstvenega izobraževanje na vseh nivojih.

Organizacija: Pomurski sejem

Informacije: Miran Mate, E: miran.mate@pomurski-sejem.si, T: 041 263 107

 

 

11.00

Nove metodologije in koncepti učenja ter poučevanja v gradbenih podjetjih in izobraževalnih ustanovah

Organizacija: GZS ZGIGM

Informacije: Valentina Kuzma, E: valentina.kuzma@gzs.si, T: 041 777 353

 

·        Program se dopolnjuje

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.