Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Osnutek novega Gradbenega zakona v javni obravnavi do 31. avgusta – ˝Administrativne razbremenitve in pospešitev trajnostnega gospodarskega razvoja˝- spletni forum 20. avgust 2020

Ministrstvo za okolje prostor (MOP) je v javno obravnavo podalo osnutek novega Gradbenega zakona (GZ-1). Predlagani zakon uresničuje cilje administrativne razbremenitve in pospešitve trajnostnega gospodarskega razvoja na način uveljavljanja učinkovitega in kvalitetnega izvajanja postopkov ter prilagoditve časovnih okvirjev z vpeljavo elementov digitalizacije. S prenovo se nadgrajuje dosedanje uveljavljene postopke. Na podlagi ugotovljenih pomanjkljivosti in napak se popravlja in dopolnjuje obstoječe normativne rešitve, tako da bo mogoče hitrejše in učinkovitejše izvajanje postopkov v zvezi z gradnjo pri enakem zagotavljanju varovanja javnih interesov ter pravne varnosti vseh udeležencev pri graditvi. Povezava do dokumenta: https://www.gov.si/novice/2020-07-31-osnutek-novega-gradbenega-zakona-v-javni-obravnavi-do-31-avgusta-administrativne-razbremenitve-in-pospesitev-trajnostnega-gospodarskega-razvoja/ 

SRIP- Krožno gospodarstvo (GZS je član SRIP- Krožno gospodarstvo) bo organiziral 

spletni forum 

‘Zakon o spremembah in dopolnitvah Gradbenega zakona'

20. 8. 2020, ob 10.00 uri preko Teams orodja

v sodelovanju s predstavnikom MOP in člani SRIP. Z nami bo tudi predstavnik Ministrstva za okolje gospod Saša Galonja, vodja sektorja za graditev.

Namen foruma je predstavitev Sprememb in dopolnitev Gradbenega zakona ter oblikovanje morebitnih predlogov k osnutku zakona.

Moderatorstvo: dr. Dragica Marinič, koordinatorica SRIP-Krožno gospodarstvo in dr. Alenka Mauko Pranjić, Zavod za gradbeništvo Slovenije.

Vljudno vabljeni k sodelovanju.

Povezava do spletnega foruma: 

Join Microsoft Teams Meeting

 (klik na link omogoči spremljanje foruma vsakomur, tudi tistim, ki nimate office 365)

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.