Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: GZS ZGIGM na 2. Gradbeni-prostorski-okoljski konferenci v Lj., 3. in 4. september 2020

Na 2. Gradbeni-prostorski-okoljski konferenci bo o ključnih izzivih za slovensko gradbeništvo do 2025 govoril
mag. Jože Renar, direktor ZGIGM
Udeležence med odmori vabimo, da obiščejo 5 informativnih panojev # Načrta za gradbeništvo, kjer bosta GZS ZGIGM in SCKR predstavljala mednarodno iniciativo Načrt za gradbeništvo    #ConstructionBlueprint
Prosimo udeležence in zainteresirano javnost, ki spremlja GZS ZGIGM aktivnosti,
da odgovorite na 5 kratkih tematskih vprašalnikov>>

* * *

Vabimo vas na ta izjemni dogodek, 2. Gradbeno-prostorsko-okoljsko konferenco,  bo 3. in 4. septembra 2020 v Ljubljani, dvorana Domus Medica, Dunajska 162. 

Konferenco organizira družba Tax-Fin-Lex skupaj z Inženirsko zbornico Slovenije in Gospodarsko zbornico Slovenije, podpirajo jo tudi številni drugi partnerji.
Uvodni govornik konference bo minister Jernej Vrtovec, Ministrstvo za infrastrukturo RS, svoje razvojne strategije pa bodo predstavili tudi predstavniki drugih ključnih ministrstev:
državni sekretar Robert Rožac (Ministrstvo za okolje in prostor RS), državni sekretar  dr. Jure Gašparič (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS)
in Josip Mihalic, direktor urada, Služba vlade za kohezijo RS

Pripravili smo vsebinsko bogat in odmeven dogodek, kjer sodeluje 21 predavateljev, odgovorili bomo na več sklopov vprašanj. Tematski sklopi konference so naslednji:

  • Strategija v gradbeništvu – predstavitev zakonodajnih izzivov po resorjih
  • Ekonomski vpliv gradbene dejavnosti na ostale dejavnosti
  • Izobraževanje in delodajalci
  • Izzivi in priložnosti za urbanizem, okolje in varovana območja
  • Problematika investitorjev, projektantov, nadzornikov in izvajalcev
  • Pogodbe, uzance, javna naročila, izvedeništvo in preprečevanje sporov
  • Tuje prakse
Intenzivna gradbena aktivnost ter vrsta sprememb v gradbeno-prostorski in okoljski zakonodaji v zadnjih dveh letih sta prinesli popolnoma nove izzive, na katere bomo poskusili odgovoriti na 2.Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci z nazivom: Gradbeništvo kot strateška dejavnost za državo in Gradbenik kot poklic prihodnosti.
Podpora Evropske komisije (program Erasmus+) pri pripravi tega projekta ne pomeni potrditve vsebine, ki odraža samo stališča avtorjev, in Komisija ne more biti odgovorna za kakršno koli uporabo informacij, ki jih vsebuje. 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.