Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Možnost pridobitve štipendije za mlade, ki se odločijo za vpis v programe deficitarnih poklicev

Objavljen je razpis za štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2021/2022

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v petek, 29. januarja 2021, na svoji spletni strani objavil javni razpis za pridobitev štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2021/2022 v vrednosti 3,5 milijona evrov.

Štipendije so namenjene spodbujanju mladih za vpis v izobraževalne programe za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. Ravno v tem času se mladi odločajo o izbiri svojega poklica in morda lahko marsikoga k odločitvi za katerega od deficitarnih poklicev spodbudi dejstvo, da teh poklicev na trgu dela primanjkuje, prav tako pa lahko za celotno obdobje izobraževanja pridobijo štipendijo.

Vlogo bodo bodoči dijaki in dijakinje lahko oddali od 14. 6. 2021 do vključno 24. 9. 2021. Tudi letos bo dodeljenih do 1000 štipendij, mesečna višina štipendije pa znaša 102,40 evrov. Štipendijo za deficitarne poklice lahko dijaki in dijakinje prejemajo hkrati z državno štipendijo.

Štipendijo za deficitarne tudi poklice POVEZANE Z GRADBENIŠTVOM bodo v šolskem letu 2021/2022 lahko pridobili dijaki in dijakinje, ki bodo prvič obiskovali 1. letnik in se bodo izobraževali za naslednje poklice ter pridobili višjo izobrazbo od že pridobljene (NAŠTEVAMO NABOR 7 GRADBENIH POKLICEV):

  • kamnosek / kamnosekinja,
  • zidar / zidarka,
  • tesar / tesarka, 
  • klepar-krovec / kleparka-krovka, 
  • izvajalec suhomontažne gradnje / izvajalka suhomontažne gradnje
  • slikopleskar-črkoslikar / slikopleskarka-črkoslikarka,
  • pečar-polagalec keramičnih oblog / pečarka - polagalka keramičnih oblog.

kamnosek

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.