Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Podpis pogodbe za odsek Divača–Črni Kal in začetek gradnje drugega tira, sodelujejo tudi člani GZS ZGIGM

Dne 5. ma je v Dekanih je družba 2TDK z izbranim izvajalcem, konzorcijem družb Kolektor CPG, Yapı Merkezi in Özaltin, podpisala pogodbo za glavna gradbena dela na odseku Divača–Črni Kal. Vrednost pogodbenih del je 403.613.361,12 EUR brez DDV. 
Podpisu pogodbe je sledil začetek del na drugem tiru.27-kilometrski drugi tir Divača–Koper bo tudi najdaljši železniški odsek v Sloveniji, ki bo dovoljeval hitrost 160 kilometrov na uro, primerljivo s hitrostmi sodobnih evropskih železnic. Tako bo to najdaljši odsek slovenskih železnic, ki bo več kot konkurenčen avtocestnemu transportu, tako potniškemu kot tovornemu.
Ob predsedovanju Uniji bo z učinkovito izvedbo projekta Drugi tir, kot jo je zastavila družba 2TDK, lahko predstavljala dober primer države, ki učinkovito izvaja evropske strateške cilje. Po podpisu pogodbe je generalni direktor družbe 2TDK, g. Pavle Hevka, skupaj s predstavniki izvajalca in v družbi ministra za infrastrukturo, g. Jerneja Vrtovca, zagnal stroje in začel gradnjo drugega tira.

Več>>

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.