Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Macron na podpis deklaracije za podporo večje enakosti spolov na DM go. Sabino Sobočan iz Varisa (član ZGIGM) iz Slovenije

Marec, ki je posvečen ženskam, so v ospredje postavili tudi Francozi, ki predsedujejo Evropski Uniji. V ta namen so organizirali srečanje evropskih poslovnih voditeljic iz držav članic EU, kjer so podjetja podpisala tudi deklaracijo za podporo večje enakosti spolov na delovnem mestu. Francoski predsednik Emmanuel Macron je izpostavil prizadevanja za pospešitev enakosti spolov in odpravi plačilnega razlikovanja. Izrazil je željo, da bi več žensk prebilo stekleni strop.
Predsednik je kot edino predstavnico iz Slovenije povabil direktorico podjetja Varis Lendava Sabino Sobočan.

Dogodek je potekal v Elizejski palači, sestavljali pa so ga štirje paneli. Sabina Sobočan je sodelovala v panelu “Kako lahko ženske prebijemo stekleni strop”. Potrdila je, da čeprav je ženska, uspešno vodi »moško« podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo gotovih kopalnic. Ni skrivala, da je tudi oče v začetku dvomil, da bi podjetje prevzela ona. »Naše podjetje je prej vodil moj oče, sama se izziva nisem ustrašila. Prav nasprotno, zajela sem ga z veliko žlico. A z odličnimi poslovnimi rezultati in s pravilnimi razvojnimi potezami sem dokazala, da znam in zmorem. Danes to, da sem ženska, ni več nikakršen problem.« V nadaljevanju je izpostavila še: »Zaradi lastne izkušnje sem vrata na vodstvene pozicije v VARIS-u odprla tudi odličnim sodelavkam. Vodje seveda niso postale, ker so ženske, ampak zaradi sposobnosti, znanja in izbora kot najbolj kompetentne za opravljanje delo. Ponosna sem, da imamo v tem trenutku na vodstvenih pozicijah že 50 % žensk. Ves čas pa velja, da ko zaposlujemo nove sodelavce, jih nikoli ne izbiramo na osnovi spola, ampak vedno na osnovi znanja, izkušenj, veščin in kompetenc. Pomembno merilo je tudi njihova pripravljenost na vseživljenjsko učenje. Zanima nas, ali jim je blizu naša korporativna kultura in naše vrednote.

GZS ZGIGM podpira in spodbuja ženske v podjetništvu.

Več>>

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.